Wall Street începe săptămâna în creștere, pe fondul unui ușor optimism privind conflictul din Ucraina. Petrolul se ieftinește

Wall Street începe săptămâna în creștere, pe fondul unui ușor optimism privind conflictul din Ucraina. Petrolul se ieftinește
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 mar 2022

Acțiunile americane s-au apreciat în prima zi a săptămânii, pe fondul unui ușor optimism privind evoluția războiului din Ucraina, în condițiile în care Rusia pare dispusă să accepte mai multe compromisuri în cadrul negocierilor de încetare a focului. Prețurile petrolului au scăzut cu 7%, după ce China a impus noi restricții anti-Covid.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața rămâne concentrată pe evoluțiile din jurul invaziei Rusiei în Ucraina. Financial Times a relatat, luni, că Rusia nu mai cere "denazificarea" Ucrainei, oferind investitorilor motive de optimism cu privire la rezultatul negocierilor.

"După cum se tranzacționează piața de acțiuni, este evaluată o oarecare soluționare a conflictului dintre Rusia și Ucraina. Dacă Rusia-Ucraina devine o problemă mai puțin importantă, accentul se va muta pe Fed și pe ideea retragerii lichidităților", a comentat Jack McIntyre, manager de portofoliu la Brandywine Global Investment Management, citat de MarketWatch.

Nuclearelectrica distribuie dividende de aproape 600 milioane lei CITEȘTE ȘI Nuclearelectrica distribuie dividende de aproape 600 milioane lei

Indicele Dow Jones a închis sesiunea bursieră cu un avans de 0,27%. S&P 500 a urcat cu 0,71%, iar Nasdaq Composite cu 1,31%, susținut de aprecierea consistentă a acțiunilor Tesla.

Producătorul de automobile electrice a cerut aprobarea acționarilor pentru o nouă divizare a acțiunilor proprii, a doua operațiune de acest tip din ultimii doi ani, menită să crească atractivitatea companiei în rândul micilor investitori.

Titlurile Tesla s-au apreciat cu 8,07%, până la prețul de 1.091,84 dolari.

Cotațiile petrolului au început săptămâna în scădere puternică, investitorii îndreptându-și atenția către noile restricții din China menite să limiteze răspândindirea coronavirusului și efectul potențial asupra cererii de țiței.

Petrolul Brent a închis la 112,48 dolari/baril, în coborâre cu 6,8% raportat la referința de vineri. Prețul petrolului WTI a scăzut cu 7%, până la 105,96 dolari/baril.

Ambele sortimente de petrol au coborât la cel mai redus nivel începând cu 18 martie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni sua
cotatii petrol
actiuni tesla
divizare actiuni
razboi ucraina
restrictii covid