Câștig din facturile sporite la gaze. Romgaz distribuie un dividend cu randament de peste 9%

Câștig din facturile sporite la gaze. Romgaz distribuie un dividend cu randament de peste 9%
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 28 mar 2022

Producătorul de gaze naturale Romgaz acordă dividende în valoare de aproximativ 70 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Consiliul de Administrație al companiei Artego Târgu-Jiu (ARTE) a convocat pentru 28-29 aprilie Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor, pe ordinea de zi figurând și un vot asupra repartizării câștigurilor. Astfel, vor pleca spre acționari sub formă de dividende 1,39 milioane lei din profitul net obținut anul trecut și 69,37 milioane lei din rezultatul reportat.

Aquila distribuie dividende cu randament de 5% CITEȘTE ȘI Aquila distribuie dividende cu randament de 5%

Valoarea dividendului brut propus, cu dată a plății 27 iulie, este de 3,80 lei/acțiune, iar acesta, raportat la ultimul preț de închidere, de 38,35 lei/acțiune, conferă acționarilor un randament net de 9,41%.

Compania, care are ca acționar majoritar, cu o participație de 70,01% din titluri, statul român prin Ministerul Energiei, a fost iertată în prealabil de obligația de a distribui sub formă de dividende 90% din profit, conform unui cadru normativ promovat de guvernările patronate de fostul lider PSD Liviu Dragnea.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz. bvb
bursa
gaze naturale
dividende
ministerul energiei