Wall Street încheie săptămâna cu o ședință de revenire

Wall Street încheie săptămâna cu o ședință de revenire
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 apr 2023
Acțiunile din sectorul tehnologic au readus S&P 500 pe verde joi, bursele americane încheind într-o notă optimistă săptămâna scurtă de tranzacționare.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
S&P 500 a crescut cu 0,36%, până la 4.105,02 puncte. Nasdaq Composite, bazat pe tehnologie, a urcat cu 0,76%, până la 12.087,96 puncte, stimulat de o creștere de 3,78% a Alphabet, compania-mamă a Google, și de o creștere de 2,55% a acțiunilor Microsoft. Dow Jones a stagnat.
Banca Mondială: Economia României va încetini în 2023, pe fondul războiului din Ucraina și al inflației ridicate CITEȘTE ȘI Banca Mondială: Economia României va încetini în 2023, pe fondul războiului din Ucraina și al inflației ridicate

S&P 500 a pierdut totuși 0,1% la nivel săptămânal, înregistrând prima săptămână de pierderi din ultima lună. Indicele Nasdaq a scăzut cu 1,1% în această săptămână, în timp ce indicele Dow a crescut cu 0,6%.

Piața a rămas volatilă în condițiile în care cererile săptămânale de ajutor de șomaj au fost mai mari decât estumările, adăugându-se la semnalele recente care indicau încetinirea pieței muncii. Și creșterea numărului de salariați din sectorul privat a fost mult sub așteptări în martie, a anunțat ADP la începutul acestei săptămâni. Între timp, numărul de posturi disponibile a scăzut sub 10 milioane în februarie - o premieră în aproape doi ani. De asemenea, reducerile de locuri de muncă au crescut de aproape cinci ori până acum în acest an față de anul trecut.
viewscnt
Afla mai multe despre
wall street
s&p 500
burse sua