Wall Street închide pe roșu, consemnând prima pierdere trimestrială de la debutul pandemiei. UiPath pierde 4 miliarde dolari din capitalizare

Wall Street închide pe roșu, consemnând prima pierdere trimestrială de la debutul pandemiei. UiPath pierde 4 miliarde dolari din capitalizare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 1 apr 2022

Acțiunile americane s-au depreciat joi, principali indici bursieri de pe Wall Street consemnând primul declin trimestrial de la debutul pandemiei. UiPath a pierdut aproape 4 miliarde de dolari din capitalizare, după ce a anunțat rezultate și prognoze financiare care au dezamăgit investitorii

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dow Jones a închis tranzacțiile cu un declin de 1,56%, S&P 500 a coborît cu 1,57%, iar Nasdaq Composite cu 1,54%.

Toți cei trei indici de referință au consemnat deprecieri la nivelul trimestrului, întrerupând o serie de șapte trimestre de câștiguri consecutive. Acțiunile europene au avut o evoluție similară pe parcursul primelor trei luni.

UiPath anunță previziuni de business mai slabe din cauza situației din Europa. O parte din impactul asupra afacerilor companiei este atribuit războiului din Ucraina CITEȘTE ȘI UiPath anunță previziuni de business mai slabe din cauza situației din Europa. O parte din impactul asupra afacerilor companiei este atribuit războiului din Ucraina

"Cel mai prost trimestru din ultimii doi ani nu este atât de rău, având în vedere că indicele S&P 500 se află la aproximativ 5% distanță de maximele record", a comentat Edward Moya, analist senior de piață la Oanda, citat de MarketWatch.

Potrivit acestuia, cel mai probabil piața bursieră va rămâne volatilă în următoarele luni, în contextul în care nu există “răspunsuri clare cu privire la momentul în care se va atinge vârful inflației și cât de agresivă va fi Fed cu înăsprirea politicii monetare până la rezolvarea riscurilor geopolitice”.

Acțiunile UiPath s-au corectat abrupt, extinzând declinul de miercuri, pe fondul rezultatelor financiare sub așteptările analiștilor, dar și al estimărilor dezamăgitoare privind creșterea veniturilor din primul trimestru al anului fiscal curent.

Compania fondată de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă a pierdut aproape 26% (-3,91 miliarde dolari) din capitalizare joi, închizând tranzacțiile la o valoare de piață de 11,34 miliarde de dolari.

Acțiunile UiPath au închis la prețul de 21,59 dolari/unitate, după ce pe parcursul sesiunii au coborât până la un minim record de 20,53 dolari.

De la începutul anului, titlurile companiei s-au depreciat cu aproape 50%.

Cotațiile petrolului s-au ieftinit, după ce președintele SUA a anunțat că autorizează eliberarea a peste 180 de milioane de barili de țiței din rezerva strategică în următoarele 6 luni.

Prețul petrolului Brent a scăzut cu 4,9%, la 107,91 dolari/baril, iar petrolul WTI a consemnat un declin de 7%, până la 100,28 dolari/baril. Cotațiile ambelor sortimente au scăzut încă de dimineață, după ce în presă au apărut informații pe surse privind eliberarea de țiței din rezerva SUA.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni americane
bursa wall street
uipath
capitalizare uipath
daniel dines