Acțiunile Băncii Transilvania salvează o sesiune la BVB în care interesul investitorilor a fost foarte slab pentru celelalte acțiuni

Acțiunile Băncii Transilvania salvează o sesiune la BVB în care interesul investitorilor a fost foarte slab pentru celelalte acțiuni
scris 31 mar 2022

Pentru a 2-a ședință consecutivă, indicii bursei românești au arătat o ezitare a pieței care s-a văzut încă și mai bine la nivelul volumelor.

Cu zgomotul armelor din Ucraina estompat și cu o revenire amplă a piețelor dezvoltate de acțiuni, și la BVB a existat contextul favorabil pentru un raliu care a șters cea mai mare parte a șocului invaziei ruse, dar care este în impas la acest început de săptămână.

Investitorii au arătat ezitare la cumpărare, astfel încât indicii au fost în derivă. Pur și simplu nu au fost ordine consistente care să permită continuarea impulsului ascedent. Piața a fost în suferință la nivelul volumelor. Rulajul de 41,65 milioane lei (8,42 milioane euro) nu numai că a fost sub media ultimilor ani, dar a fost asigurat în proporție de 58,01% de transferurile însumând 24,16 milioane lei realizate pe titlurile Băncii Transilvania (TLV) care au suferit un recul de 2,40%, până la prețul de 2,4400 lei/acțiune.

BCR vine la bursă cu o nouă emisiune de obligațiuni, acum în valoare de peste 350 milioane lei CITEȘTE ȘI BCR vine la bursă cu o nouă emisiune de obligațiuni, acum în valoare de peste 350 milioane lei

Tot pe segmentul bancar, titlurile grupului Erste (EBS) din Austria, listate secundar la București, au coborât cu 2,12%, pe o activitate de 1,11 milioane lei. Tot pe segmentul financiar, titlurile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 2,18%, până la prețul de 2,11 lei/acțiune, pe tranzacții de 5,78 milioane lei, reflectare a optimismului din piață față de perspectiva lichidizării portofoliuluii emitentului prin așteptata listare a companiei Hidroelectrica a cărei acțioanri au dat astăzi undă verde demersului de listare.

Este o mișcare ce a permis aprecierea cu 0,71%, până la nivelul de 50.616,22 puncte a indicelui fondurilor închise de investiții BET-FI. Altminteri, tendința în piață a fost de ușor declin: -0,09% pentru indicele compozit BET-XT, -0,10% pentru idnicele energetic BET-NG și -0,11% pentru indicele reprezentativ BET care a închis la nivelul de 12.712,06 puncte.

Acțiunile Băncii Transilvania salvează o sesiune la BVB în care interesul investitorilor a fost foarte slab pentru celelalte acțiuni

În rest, reperul unor schimburi de 1 milion de lei a mai fost depășit doar de titlurile Romgaz Mediaș (SNG), care au avansat cu 0,63%, pânăp la prețul de 40,05 lei/acțiune, nivel la care dividendul brut de 3,80 lei/acțiune conferă un randament net de 9,11%. Compania a împrumutat 325 milioane euro de la Raiffeisen Bank pentru preluarea subsidiarei ExxonMobil ce deține 50% din zăcământul Neptun Deep.

Distribuția slabă în adâncimea pieței a lichidității trădează o prudență a investitorilor, chiar și după remiterea în piață a majorității covârșitoare a convocatoare pentru Adunările Generale ale Acționarilor de bilanț.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania
bvb
bursa
fondul proprietatea
romgaz
hidroelectrica
erste