Warren Buffett vrea o saltea uriașă în care să țină banii în Europa

Warren Buffett vrea o saltea uriașă în care să țină banii în Europa

Foto: Stuart Isett/Flickr

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 feb 2016

Miliardarul Warren Buffett, al treilea cel mai bogat om din lume, s-a declarat luni îngrijorat de dobânzile negative introduse în Japonia și Europa, informează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Berkshire Hathaway are miliarde de dolari sau euro într-o companie de asigurări din Europa și ei vor plăti dobânzi negative. Am fi într-o situație mai bună cu o saltea uriașă în Europa, în care să ne băgăm banii, dacă aș găsi o persoană în care să am încredere să doarmă pe acea saltea", a afirmat  Warren Buffett într-un interviu acordat CNBC.

El a spus că înțelege de ce organismele de reglementare au redus dobânzile pentru a ajuta la relansarea Europei dar a adăugat că nu poate prognoza cum anume acest lucru va afecta afacerile. "Facem ceva ce nu s-a mai văzut încă la nivel mondial. Nu știm cum se va termina acest film", a adăugat Buffett, denumit popular și ”oracolul din Omaha”.

Mesaj din România pentru investitorii străini: Terminăm cu corupția. Puteți să veniți! CITEȘTE ȘI Mesaj din România pentru investitorii străini: Terminăm cu corupția. Puteți să veniți!

Chiar dacă recunoaște că economia americană înregistrează rezultate sub așteptări, Buffett a subliniat că va cumpăra în continuare acțiuni, așa cum a făcut după prăbușirea pieței bursiere în 1987 și după atentatele teroriste din 11 septembrie. 'Cumpărăm întotdeauna acțiuni. Mi-e greu să spun când au trecut mai multe luni fără să fim cumpărător net de acțiuni', a spus Buffett.

Vineri, conglomeratul Berkshire Hathaway a raportat un profit anual record de 24,08 miliarde de dolari, în creștere cu 21% comparativ cu anul precedent. Berkshire deține aproximativ 90 de companii în sectoare precum asigurări, căi ferate, energie, industria alimentară și imobiliare. La rândul său, Warren Buffett, are o avere estimate de revista Forbes la 62,1 miliarde de dolari.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
buffett
bani
europa