Western Union și Viber au semnat un acord pentru furnizarea de servicii transfrontaliere de transfer de bani

Western Union și Viber au semnat un acord pentru furnizarea de servicii transfrontaliere de transfer de bani
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 feb 2016

Furnizorul global de servicii de plăți Western Union /WU/ și serviciul de mesagerie, voce și video Viber au anunțat semnarea unui acord de furnizare a unei modalități rapide și simple de trimitere bani către prieteni și familie, practic oriunde în lume, prin folosirea aplicației Viber, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie mobilă, cu peste 664 milioane de utilizatori unici la nivel mondial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Utilizând recent lansata platformă WU Connect, acordul dintre Western Union și Viber se va axa pe trei zone cheie - trimiterea de bani oriunde în lume, o experiență plăcută în universul mesageriei, soluții integrate.

Într-o primă fază a fost lansată prima versiune a aplicației care permite efectuarea de transferuri de bani prin Viber din SUA către peste 500.000 de spații Western Union din lume, din peste 200 de țări și teritorii. Suma maximă care poate fi trimisă prin aplicație este de 499 dolari.

Transferul de bani se desfășoară, de la început și până la finalizarea tranzacției, direct din ecranul de mesagerie al utilizatorilor Viber.

Tribunalul îl obligă pe Marian Sârbu să despăgubească ASF pentru prejudicii aduse fostei autorități de pensii private CITEȘTE ȘI Tribunalul îl obligă pe Marian Sârbu să despăgubească ASF pentru prejudicii aduse fostei autorități de pensii private

Soluția integrează tehnologia cu conversia valutară, managementul datelor precum și infrastructura anti-spălare de bani și de conformitate cu reglementările în vigoare pentru expedierea eficientă și la timp de bani aproape oriunde în lume.

"Prin intermediul acestei alianțe cu Viber ne continuăm eforturile în direcția creșterii numărului de modalități de transfer de bani în cadrul platformei noastre transfrontaliere Fin Tech, extinzându-ne rețeaua de canale digitale", a declarat Hikmet Ersek, președinte și CEO Western Union.

"Utilizatorii noștri folosesc deja Viber ca să mențină legătura cu prietenii și familia oriunde în lume, așadar posibilitatea de a trimite bani celor dragi prin intermediul aplicației vine ca un pas următor firesc", a spus Michael Shmilov, Chief Operating Officer, Viber.

Lansată în 2015, noua platformă WU Connect permite platformelor digitale ale terților să se integreze în ecosistemul Western Union, pentru a oferi o experiență globală integrată de transfer de bani utilizatorilor. Consumatorii se pot bucura de folosirea aplicațiilor lor sociale și de mesagerie favorite prin trimiterea de bani direct din aplicație. De asemenea, ei pot finanța transferul de bani utilizând cardul de debit, cardul de credit sau contul bancar sau pot direcționa cu ușurință fondurile către orice spațiu al agenților Western Union participantă din întreaga lume, către un portofel mobil sau către un cont bancar, acolo unde acestea sunt disponibile.

În 2014, The Western Union Company a efectuat 255 de milioane de tranzacții consumer-to-consumer la nivel global, realizând transferuri totale de 85 de miliarde de dolari între consumatori și a efectuat 484 de milioane de plăți comerciale.

Prin serviciul de mesagerie, voce și video Viber, utilizatorii pot trimite gratuit mesaje text, emoticoane amuzante, fotografii, materiale video și desene, pot trimite informații despre zone, pot efectua gratuit apeluri de calitate HD și pot comunica prin intermediul Push-To-Talk. Cu ajutorul Viber Out, utilizatorii pot efectua apeluri ieftine către orice număr de telefon din lume. Aplicația Viber este disponibilă pentru iPhone, telefoanele și tabletele cu Android, Windows Phone, BlackBerry, Blackberry 10, Windows, Windows 8, Mac, Linux și Symbian, în conexiuni 3G/4G sau WiFi.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
western union
viber
transfer de bani