Fond de investiții lansat pentru listarea la bursă a IMM-urilor locale

Fond de investiții lansat pentru listarea la bursă a IMM-urilor locale

Andrei Cionca, CEO Impetum Group (dreapta) si Nicolae Kovacs, CEO Agista

Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2022

Un fond de investiții, denumit Agista, cu focus pe piața bursieră AeRO, a fost lansat cu scopul de a fi implicat, inclusiv prin finanțare, în listarea la bursă a IMM-urilor locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Agista are o capitalizare de 25 milioane euro și în plan investiții în 20 companii locale în următorii doi ani, din cele 150 pe care le va analiza. Agista este prezentat drept primul fond de investiții din România, cu focus pe piața AeRO, care ajută IMM-urile locale să se listeze la bursă, finanțează și accelerează creșterea acestora prin intermediul pieței de capital. 

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Vor fi investiții de tipul PRE-IPO, ca și în acțiunile listate ale companiilor cu potențial.

Fondul este lansat de Impetum Group, care include și CITR, jucător pe piața de insolvență și restructurare din România.

"Agista va acționa ca un investitor ancoră, ce va urmări deținerea de pachete minoritare, în companii cu cifra de afaceri de 3-15 milioane euro. Tichetul investițional va fi cuprins între 500.000 - 2,5 milioane euro, iar Agista va acționa dintr-un rol strategic, la nivel de board, pentru dezvoltarea companiilor", a declarat Nicolae Kovacs, CEO Agista.

"Experiența și practica în cadrul comunității Impetum Group ne-au învățat că, atunci când business-urile reușesc să scaleze sustenabil, succesul lor are un impact pozitiv asupra întregii societăți. Tocmai în scopul de a pune umărul la educarea și maturizarea pieței de capital din România, am creat prin Agista un prim instrument instituțional românesc dedicat companiilor robuste care își doresc să se dezvolte prin listarea la bursa locală. O economie solidă are nevoie de companii sănătoase care să performeze eficient susținând dezvoltarea. Credem în economia românească și acționăm în acest sens", spune Andrei Cionca, CEO și cofondator Impetum Group.

Echipa executivă este formată, alături de CEO, din: Nicolas Pleșea - Senior Investment Manager activează de 15 ani în domeniu financiar, iar Aurel Podariu – Senior Investment Manager are 14 ani experiență în management pentru companii aflate în dificultate, dar și în business development.

viewscnt
Afla mai multe despre
impetum group
agista