Fostul premier britanic Boris Johnson a câștigat, de la demisia sa, peste un milion de lire sterline din discursuri

Fostul premier britanic Boris Johnson a câștigat, de la demisia sa, peste un milion de lire sterline din discursuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 dec 2022

Fostul premier britanic Boris Johnson a câștigat deja peste un milion de lire sterline (1,16 milioane de euro) de la demisia sa, pentru discursuri plătite, potrivit unui registru oficial al declarațiilor de interese ale parlamentarilor, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Încă membru al Camerei Comunelor, Boris Johnson a ținut în ultimele luni un discurs în fața bancherilor din New York, pentru asigurătorii din Statele Unite, la un summit organizat de CNN în Portugalia sau altul în India, scrie News.ro.

Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume, fiind devansat de șeful LVMH, Bernard Arnault CITEȘTE ȘI Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume, fiind devansat de șeful LVMH, Bernard Arnault

De fiecare dată, fostul premier a fost plătit între 215.000 și 277.000 de lire sterline, potrivit acestui document publicat pe site-ul Parlamentului și în care sunt enumerate interesele financiare ale parlamentarilor.

Boris Johnson a părăsit Downing Street în septembrie, după ce și-a anunțat demisia în vară, din cauza mai multor scandaluri în mandatul său.

El a încercat într-adevăr să revină la putere după plecarea succesoarei sale Liz Truss, care a rezistat puțin peste o lună în funcția de șef al executivului, dar în plină criză economică din Regatul Unit, parlamentarii conservatori l-au preferat pe fostul ministru de Finanțe, Rishi Sunak.

Nu a închis însă nicio ușă, considerându-se „bine plasat pentru a asigura o victorie conservatoare în 2024” la alegerile legislative, conștient că rămâne popular în partid.

viewscnt
Afla mai multe despre
boris johnson
discursuri