FOTO Immochan pregătește livrarea celei de-a doua faze a ansamblului Coresi Business Park din Brașov

FOTO Immochan pregătește livrarea celei de-a doua faze a ansamblului Coresi Business Park din Brașov
scris 12 dec 2017

Immochan, divizia imobiliară a grupului francez Auchan, va finaliza până în vara anului viitor o nouă clădire, N2, a ansamblului Coresi Business Park din Brașov, clădirea N1, cu o suprafață totală de 8.500 metri pătrați, parte a celei de-a doua faze a proiectului, fiind finalizată în septembrie și complet închiriată de către companiile Azets, Accenture, Intech și Waters. În iulie, francezii au preluat ansamblul de la dezvoltatorul Ascenta Management.

Parcul este dezvoltat pe fosta platformă industrială Tractorul din Brașov, totalizând în prezent peste 40.000 metri pătrați. Masterplanul Coresi Business Park cuprinde 100.000 metri pătrați construiți de birouri, suprafață ce va fi atinsă în următorii 8-10 ani.

În clădirea N1, Azets, furnizor de servicii de contabilitate, salarizare, resurse umane și consultanță în țările nordice, a închiriat un etaj, de 1.550 metri pătrați. Accenture, furnizor de servicii de outsourcing și consultanță în management, a închiriat 750 metri pătrați pentru a deschide un nou centru în Brașov, al 7-lea din țară, pentru care va angaja 100 de persoane. Și Intech, furnizor de soluții digitale pentru industria automobilistică, mașini și instalații grele și transport feroviar, își extinde spațiul din Coresi Business Park la 1.550 metri pătrați, preluând un etaj, pe care îl va ocupa începând din februarie 2018. Compania de software și inginerie în domeniul farmaceutic, chimic și alimentar, Waters România, ocupă un spațiu de 3.500 metri pătrați, desfășurat pe două etaje și jumătate.

FOTO Immochan pregătește livrarea celei de-a doua faze a ansamblului Coresi Business Park din Brașov

Cea de-a doua fază a Coresi Business Park Brașov cuprinde trei clădiri moderne de birouri de clasă A, cu regim mic de inăltime (P+3E/4E), ce cumulează 25.000 metri pătrați. În prezent, este în construcție cea de-a treia clădire, N2, de 8.500 metri pătrați, ce urmează a fi livrată în intervalul aprilie-august 2018. 

FOTO Țesătoriile Reunite, deținute de SIF Moldova, se împrumută cu peste 18 milioane euro pentru complexul Baba Novac Residence, pregătit pe terenul fabricii, închisă după 80 ani. Locuințele vor fi vândute cu până la 142.000 euro CITEȘTE ȘI FOTO Țesătoriile Reunite, deținute de SIF Moldova, se împrumută cu peste 18 milioane euro pentru complexul Baba Novac Residence, pregătit pe terenul fabricii, închisă după 80 ani. Locuințele vor fi vândute cu până la 142.000 euro

Astfel, cartierul Coresi din Brașov, cu o componentă comercială, prin Coresi Shopping Resort, și una rezidențială, prin cele 1.000 de apartamente aflate în construcție, a integrat și componenta de birouri.

În cei cinci ani de activitate, Immochan a investit în România 170 milioane euro, inclusive în preluare galeriilor comerciale ale hipermarketurilor Real. O mare parte din acestea se află într-un proces de modernizare și rebranding în Aushopping. Centrele comerciale din orașele Oradea și Satu Mare au trecut deja prin acest proces, iar în 2017, Immochan va continua procesul de transformare a 5 centre comerciale reprezentând 30.000 mp și o investiție totală de 10 milioane euro.

Sunt vizate centrele din Baia Mare, Timișoara Sud, Constanța, Cluj și Pitești Găvana. Ca urmare a acestei transformări, centrele comerciale vor atrage noi parteneri locali și internaționali. Procesul va dura până la finele anului 2018.

Compania va derula în acest an și investiții de 6-7 milioane euro în repoziționarea centrului comercial Auchan Drumul Taberei ca un ”Community Hub”, prin transformarea unei suprafețe de 3.000 metri pătrați în food court.

VIDEO \ CITEȘTE ȘI VIDEO "Robotul de CV-uri" înființat în Irlanda de doi români a câștigat finanțare la Investor Day din Dublin

Immochan România are patru direcții de business, respectiv dezvoltarea de proiecte imobiliare în parteneriat cu hipermarketurile Auchan, leasing pentru galeriile comerciale și a retail park-urilor, activități de property management pentru galeriile comerciale și valorizarea patrimonială a proprietăților grupului Auchan.

Immochan a fost înființat în 1976 pentru a gestiona patrimoniul grupului francez Auchan, iar acum operează 375 de centre comerciale în 12 țări, cumulând 2,3 milioane de metri pătrați de galerii comerciale.

Immochan România a fost înființat în ianuarie 2012 și administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național. Anul trecut, Immochan și-a lărgit sfera de activitate pe noi segmente de business: cel rezidențial, prin dezvoltarea Coresi Avantgarden în parteneriat cu Avantgarden Immo Invest, și office, prin Coresi Business Park, unul din cele mai vibrante parcuri de afaceri din Brașov, în parteneriat cu Ascenta Management.  

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
immochan
coresi