FOTO La Mama a ajuns la 25 ani: Am fost să deschidem un restaurant la Londra, dar e infernal. Comparativ cu marile capitale, suntem la piciorul broaștei

FOTO La Mama a ajuns la 25 ani: Am fost să deschidem un restaurant la Londra, dar e infernal. Comparativ cu marile capitale, suntem la piciorul broaștei

Foto La Mama

Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 28 feb 2024

Lanțul de restaurante La Mama, ajuns la 25 de ani de activitate, se va extinde în acest an, cum a anunțat Profit.ro, cu încă 3 locații, tot în Capitală, prima urmând să fie inaugurată în circa două luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI EXCLUSIV Proprietarul lanțului de restaurante La Mama lansează extinderea și are referiri dure la unii muncitori străini: Trebuie întâi învățați să se spele pe mâini. Sunt dezastru. Pentru ei, a trăi cu un gândac e normal!

„Piața de restaurante s-a modificat foarte mult în ultimii 25 de ani. Când am deschis primul restaurant în București existau cam 400 de unități de alimentație publică. Astăzi sunt câteva mii. Sunt prea multe pentru București. Însă, comparativ cu marile capitale ale Europei, suntem la piciorul broaștei.

FOTO Arctic marchează producția a 4 milioane de mașini de spălat rufe. Ajung și în țări exotice CITEȘTE ȘI FOTO Arctic marchează producția a 4 milioane de mașini de spălat rufe. Ajung și în țări exotice

România are undeva la 30-40.000 de unități de alimentație publică, inclusiv baruri. Numai în Paris există cam 60.000 de unități de alimentație publică. În Europa sunt cam un milion. Piața de restaurante din România încă este la început. Noi, ca oameni, ar trebui să gătim mai puțin acasă și să ieșim mai mult la restaurant, dar încă nu avem confort financiar pentru asta”, spune proprietarul Cătălin Mahu.

În plus, continuă el, pandemia i-a determinat pe români „să se întoarcă la origini, la gătitul acasă și mai puțin la mâncatul în oraș”.

„Românul care mănâncă constant în restaurant este cel cu un venit mediu, care îi permite să trăiască rezonabil. Noi, ca societate, mai avem nevoie de puțină evoluție până vom ajunge să înțelegem că ieșitul la restaurant nu este doar despre mâncat, ci și despre socializare. În București astăzi nu sunt 500.000 de oameni care să iasă la restaurant o dată pe săptămână din cei 2 milioane de locuitori”, afirmă proprietarul lanțului de restaurante La Mama.

FOTO Marele premiu la Loto 6/49, câștigat cu doar 24 lei CITEȘTE ȘI FOTO Marele premiu la Loto 6/49, câștigat cu doar 24 lei

În 3-4 ani, Cătălin Mahu ia totuși în considerare și o extindere a business-ului la nivel național.

FOTO La Mama a ajuns la 25 ani: Am fost să deschidem un restaurant la Londra, dar e infernal. Comparativ cu marile capitale, suntem la piciorul broaștei

„În secunda în care vom decide să ieșim în afara Bucureștiului nu ne vom uita la orașe, ci la întreaga țară. Soluția e simplă. Să-ți faci un departament de control al restaurantelor la distanță înseamnă un cost. Și atunci, mai bine împarți costul la 5-10 restaurante pe care le distribui în toată țară. Am avut restaurante pe litoral, iar efortul de a gestiona un restaurant la distanță este mare. Astfel că, soluția este să decizi o extindere la nivel național. Am renunțat însă la restaurantele de la mare pe fondul problemelor cu forța de muncă”, precizează el.

CONFIRMARE Principalul furnizor de servicii veterinare din Polonia intră în România CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Principalul furnizor de servicii veterinare din Polonia intră în România

Cătălin Mahu mai spune și că a luat în calcul și o extindere în afara granițelor țării, care însă nu s-a concretizat, menționând că este „infernală” deschiderea unui restaurant într-o capitală străină.

„În 2022 am fost la Londra în ideea că aș vrea să deschid un restaurant acolo. Dacă să deschizi un restaurant la Brașov - tu fiind din București - este complicat, să deschizi un restaurant la Londra este infernal. O luăm pas cu pas”, subliniază omul de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
la mama
restaurant