FOTO ROMARM și Elbit vor fabrica obuziere la Uzina Automecanica Moreni

FOTO ROMARM și Elbit vor fabrica obuziere la Uzina Automecanica Moreni
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2023

Elbit Systems și ROMARM, prin subsidiara sa Uzina Automecanica Moreni, au încheiat un acord de cooperare în domeniul producției de artilerie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Părțile vor înființa Centrul Român de Artilerie, deschis la participare și companiilor locale pentru producția internă de artilerie din România.

Acordul include producția de obuziere mobile avansate Elbit Systems de 155 mm ATMOS, inclusiv transferul de know-how pentru fabricare, producție și integrare cu obuzierele ATMOS. ROMARM și UAM vor avea rolul de integratori de sistem pentru mai mult de 50% din totalul lucrărilor. Uzina de la Moreni va servi, de asemenea, ca furnizor local pe termen lung pentru suportul și întreținerea obuzierelor ATMOS.

FOTO O lucrare a pictorului Adrian Ghenie, vândută la Hong Kong cu 5 milioane euro. Un colaj din aceeași serie a fost vândut și la București CITEȘTE ȘI FOTO O lucrare a pictorului Adrian Ghenie, vândută la Hong Kong cu 5 milioane euro. Un colaj din aceeași serie a fost vândut și la București

Partenerii iau în considerare implicarea altor companii românești potențiale în centrul de excelență, inclusiv: ELMET International SRL, Bacău, un producător de cabluri electronice și subsisteme mecanice; Compania de optică IOR București, producător de optice militare și civile; Simultec SRL, furnizor de simulatoare și antrenori operaționali și tactici pentru apărare; Systematic, pentru furnizarea și suportul Rețelei de Comunicații Tactice, software de Suport de Foc și aplicații C4I.

Succesul acestui parteneriat va genera noi oportunități de angajare în România, susținute de cererea în creștere pentru obuzierele de 155 mm ce vin din partea Armatei Române și a altor țări NATO și UE, este arătat.

FOTO ROMARM și Elbit vor fabrica obuziere la Uzina Automecanica Moreni


„Elbit Systems, lider mondial în sisteme de tunuri de artilerie și turele grele, și-a dovedit modelul de afaceri prin implicarea de peste 25 de ani pe piața românească. Soluția noastră de luptă poate fi dezvoltată în continuare de ROMARM prin capacitățile de producție ale UAM și poate transforma România în centru de producție de artilerie pentru întreaga regiune. Prin colaborarea cu ROMARM, ne dorim să ne întărim poziția de furnizor strategic nu numai pentru Forțele Terestre Române, ci și pentru întreaga piață europeană", a spus Udi Vered, General Manager, Elbit Systems Land.

"UAM este o companie specializată în proiectarea, fabricarea și întreținerea vehiculelor blindate ce activează din 1958, cu peste 15.000 de vehicule livrate Ministerului Apărării din România, nordului sau sud-estului Africii. Prin Centrul Național de Întreținere, UAM își propune să-și extindă lista de produse și noile tehnologii pentru a răspunde noilor provocări cu care se confruntă regiunea. În acest sens, producția de obuziere mobile avansate ATMOS împreună cu Sistemele ELBIT reprezintă o mare oportunitate", a spus Corneliu Vișoianu, General Manager, Uzina Automecanica Moreni S.A.(UAM):

Elbit Systems este o companie de apărare high-tech, specializată printre altetel și în sisteme terestre și de armament, inclusiv proiectarea, dezvoltarea, fabricarea și integrarea Sistemelor de Tunuri de Artilerie Howitzer, Sisteme Mortar, Sisteme de Mortiere Controlate la Distanță (RCWS), turele cu echipaj și fără echipaj, modernizarea și upgradeul tancurilor și al vehiculelor de luptă, precum și o gamă cuprinzătoare și performantă de muniții de precizie, soluții de rachete și sisteme de mobilitate, supraviețuire și protecție în luptă.

FOTO ROMARM și Elbit vor fabrica obuziere la Uzina Automecanica Moreni


Elbit Systems activează în România de peste 27 de ani, deținând două companii locale - ELMET, cel mai mare exportator de apărare din România, și Simultec, Compania de Antrenament și Simulatoare.

Uzina Automecanica Moreni (UAM) este o companie cu peste 55 de ani de experiență în domeniul proiectării, fabricării și întreținerii vehiculelor blindate și a vehiculelor speciale atât pentru forțele sistemului național de apărare, cât și pentru clienți străini. În această perioadă, au fost fabricate peste 15.000 de unități de vehicule în diferite configurații.

viewscnt
Afla mai multe despre
romarm
elbit
nato