Google vinde divizia de sateliți Terra Bella startup-ului american Planet Labs

Google vinde divizia de sateliți Terra Bella startup-ului american Planet Labs

Istanbul, captură 29 septembrie, 2016. Sursa foto: Terra Bella

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 feb 2017

Google a ajuns la un acord cu operatorul privat de sateliți Planet Labs, din San Francisco, pentru vânzarea diviziei de sateliți Terra Bella (fosta Skybox Imaging), în schimbul unei sume nespecificate. Aplicațiile Maps și Earth nu vor avea de suferit, în condițiile în care acordul prevede și semnarea unui contract multianual, prin care Google va cumpăra imagini furnizate de Planet Labs.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google a achiziționat Skybox în 2014, companie pe care a redenumit-o Terra Bella anul trecut. Gigantul american a plătit 500 milioane de dolari pentru producătorul de sateliți.

Constelația de 7 sateliți ai Terra Bella (SkySat), ce oferă imagini de înaltă rezoluție, “completează flota Terra Bella, formată în prezent din 60 sateliți cu rezoluție medie. Prima oferă imagini actualizate rapid ale anumitor regiuni terestre, la rezoluții de sub un metru, iar cea de a doua furnizează acoperire globală, la o rezoluție de 3-5 metri”, arată cei de la Planet Labs într-o postare pe blogul companiei.

Producătorul român de flacoane din plastic Star East Pet, preluat de cel mai mare jucător european de profil CITEȘTE ȘI Producătorul român de flacoane din plastic Star East Pet, preluat de cel mai mare jucător european de profil

Fondat în 2010 de trei foști cercetători NASA, startup-ul Planet Labs produce sateliți de mică dimensiune, a căror greutate coboară până la 4 kilograme, fiind de 1.000 de ori mai ușori decât sateliții comerciali obișnuiți. Pe lângă sateliții existenți, compania a anunțat că va lansa, pe 14 februarie, 88 noi sateliți, cea mai mare flotă lansată până acum de o companie.

Compania din San Francisco a atras până acum 183 milioane de dolari de la firme de venture capital, cea mai recentă rundă de finanțare, de 118 milioane de dolari, fiind încheiată în aprilie 2015. În luna iulie a aceluiași an, Planet Labs a cumpărat compania germană BlackBridge și a sa constaleție de 5 sateliți observaționali RapidEye.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
terra bella
skybox
planet labs
sateliti
imagini