Grupul canadian Celestica, furnizor pentru Alcatel, HP, Honeywell și NEC, și-a dublat profitul în România cu cele mai mari afaceri din ultimii 6 ani

Grupul canadian Celestica, furnizor pentru Alcatel, HP, Honeywell și NEC, și-a dublat profitul în România cu cele mai mari afaceri din ultimii 6 ani
scris 14 iun 2018

Grupul canadian Celestica International, furnizor de componente aferente echipamentelor electronice pentru Alcatel, HP, Honeywell sau NEC, care a extins recent capacitatea de producție și zona de birouri ale fabricii din Borș, județul Bihor, cu 9.000 metri pătrați, și-a dublat anul trecut profitul din România comparativ cu 2016, de la 5 milioane lei la peste 12,1 milioane lei, și a notat cele mai mari afaceri din ultimii 6 ani, de 1,149 miliarde lei, puțin peste câștigul din 2016.

Profitul a fost raportat la acest nivel în condițiile unui provizion de 10,1 milioane lei, față de 11,3 milioane lei în anul precedent.

În același interval, numărul mediu de angajați a urcat de la 878 la 1.240 persoane.

Recent, grupul a transferat încă 10 milioane de dolari către filiala din România, pentru majorarea capitalului, după o infuzie similară efectuată în luna februarie. Fabrica din Borș a fost extinsă ca efect al creșterii bazei de clienți a companiei în România și de noile oportunități generate de piețele tehnologiilor avansate și inteligente din energie, industrie și sănătate.

Urmare a acestei noi operațiuni, capitalul Celestica România a urcat de la 452,9 milioane lei la 491,8 milioane lei.

Acționarii societății din România sunt Celestica Netherlands BV, înregistrată în Olanda - peste 99,99% și Celestica International (Ontario, Canada).

Fabrica din România a fost inaugurată în 2004.

Tranzacție germano-spaniolă în România: Producătorul de pompe Wilo, cu afaceri de peste 1 miliard euro, construiește în Otopeni o clădire de birouri și hale CITEȘTE ȘI Tranzacție germano-spaniolă în România: Producătorul de pompe Wilo, cu afaceri de peste 1 miliard euro, construiește în Otopeni o clădire de birouri și hale

La nivel global, grupul canadian are o cifră de afaceri anuală de peste 6 miliarde dolari,  din 40 de fabrici, în 20 de țări, cu circa 43.000 de angajați, producând echipamente pentru Alcatel Lucent, HP, Honeywell și NEC.

În România, cu peste 1.000 de angajați, filiala din România a canadienilor este una dintre cele mai mari companii din județul Bihor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
celestica
bihor