Grupul francez Saint-Gobain va redeschide linia de producție de vată minerală din fibră de sticlă la fabrica Isover din Ploiești. Linia a fost închisă anul trecut pe motiv de criză, fiind concediați peste 40 de angajați

Grupul francez Saint-Gobain va redeschide linia de producție de vată minerală din fibră de sticlă la fabrica Isover din Ploiești. Linia a fost închisă anul trecut pe motiv de criză, fiind concediați peste 40 de angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2017

Grupul francez Saint-Gobain anunță redeschiderea liniei de producție de vată minerală din fibră de sticlă la fabrica Isover din Ploiești în iulie 2018, după reconstrucția cuptorului și multe alte îmbunătățiri tehnologice, după ce la începutul anului trecut anunța că sistează producția ca urmare a efectelor crizei economice. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul de materiale de construcții anunțase pe 4 ianuarie 2016 sistarea activității la linia de producție din cadrul fabricii de la Ploiești, disponibilizând și 42 de angajați. "Decizia de a opri activitatea la această linie de producție a fost luată ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de construcții, a scăderii continue a vânzărilor și profitabilității activității, în contextul în care în Europa Centrală și de Est, inclusiv România, există o supra-capacitate de producție de vată minerală din fibre de sticlă. În plus, pentru continuarea activității linei de producție din Romania ar fi fost nevoie de investiții suplimentare de mai multe milioane de euro, investiții care nu ar fi putut fi susținute prin rezultatele financiare pe care acestea le-ar putea genera", precizau atunci oficialii companiei.

Acum vor fi create 50 de noi locuri de muncă în departamentele de producție, logistică și administrativ și alte locuri de muncă indirecte în serviciile conexe. 

“Odată cu reînceperea activității la linia de producție de la fabrica Isover, Grupul Saint-Gobain își adaptează capacitatea de livrare a vatei minerale din fibră de sticlă la cererea pieței din regiune, dat fiind faptul că piața din România este cea mai mare din regiunea de Sud-Est a Europei. Decizia noastră a fost generată de tendința pozitivă înregistrată de piața construcțiilor din ultimul an, tendință estimată să continue și în următoarea perioadă“, a declarat Ovidiu Păscuțiu, Director General Saint-Gobain Construction Products România - Rigips și Isover.

BNR repune în discuție calendarul de trecere la euro, după ce și ținta 2019 a fost ratată. Cea mai apropiată țintă pare 2023 CITEȘTE ȘI BNR repune în discuție calendarul de trecere la euro, după ce și ținta 2019 a fost ratată. Cea mai apropiată țintă pare 2023

Fabrica Isover din Ploiești va fi una dintre puținele fabrici din lume care va produce atât vată de sticlă cât și vată bazaltică, permițând astfel Grupului Saint-Gobain să își extindă și armonizeze gama de produse oferită în regiunea de Sud-Est a Europei. Aceasta va furniza produse și soluții atât către România, cât și către țări vecine precum Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croația, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Albania.

Saint-Gobain Isover estimează că va ajunge în 2019 la un total de 170 de angajați în România, în departamente precum Producție, Vânzări, Logistică, Financiar și Resurse Umane.

Cu vânzări de 39,1 miliarde de euro anul trecut, Saint-Gobain operează în 67 de țări și are peste 170.000 de angajați.

În România, Saint-Gobain deține opt activități (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Isover, PAM, Rigips și Weber), cu aproximativ 1.500 de angajați  si operează 11 unități de producție în opt situri industriale situate în Brănești, Călărași, Ploiești, Satu-Mare, Tulcea, Turda , Suceava și Vălenii de Munte.

viewscnt
Afla mai multe despre
saint-gobain
ploiesti