Hamilton își extinde activitatea din România

Hamilton își extinde activitatea din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2022

Producătorul elvețian de aparatură medicală Hamilton Central Europe extinde fabrica din Giarmata, județul Timiș. Până la finalul anului 2023, compania își va extinde considerabil suprafață construită, investiție de aproximativ 18 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hamilton și-a început activitatea în România în 2013 prin producția de componente destinate seringilor cu microlitru - folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării și pipetării în gama microlitrilor.

TAROM a anunțat prețuri speciale pe anumite curse CITEȘTE ȘI TAROM a anunțat prețuri speciale pe anumite curse

La începutul acestui an, Hamilton Central Europe anunța o nouă investiție de peste 10 milioane de euro în producția internă de componente destinate propriilor produse, respectiv în componente metalice. 

“Hamilton Central Europe a devenit un jucător puternic în familia Hamilton: gestionează divizia de laborator și oferă servicii esențiale pentru întregul grup Hamilton. Noua divizie de Procesare Tablă (Metal Sheet Processing) îi va permite Grupului Hamilton să devină independent de unii furnizori cheie și să aibă control deplin asupra calității produsului. Producția componentelor din tablă la Hamilton Central Europe, ca un serviciu central pentru toate diviziile de afaceri Hamilton, urmează strategia Hamilton de a internaliza cât mai multe procese, păstrând astfel un procent ridicat din lanțul valoric global”, a declarat Martin Frey, CEO Hamilton.

Planurile majore de investiții pentru următorii ani includ și o nouă direcție strategică, aceea de a extinde portofoliul de echipamente și dispozitive de laborator.

“Avem o viziune strategică pentru activitatea de laborator, gestionată de fabrica din România: Hamilton să devină un jucător cu o ofertă cuprinzătoare și completă de produse pentru laboratoare. În acest scop, va fi necesară extinderea portofoliului de produse, cu produse de laborator complexe și unice, dezvoltate și fabricate în România. Pentru a realiza acest lucru este nevoie de mai mult spațiu, iar noua clădire pe care o construim va face posibil acest lucru", adaugă Martin Frey.

Dacă în urmă cu un an compania avea aproximativ 280 de angajați, pe fondul investițiilor recente, echipa a crescut cu aproximativ 15%, estimându-se ca până la finalul anului viitor să se apropie de 400.

viewscnt
Afla mai multe despre
aparatură medicală
hamilton