Holdingul românesc Green Group, având în spate fondul de investiții Abris, cumpără în străinătate

Holdingul românesc Green Group, având în spate fondul de investiții Abris, cumpără în străinătate
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2023

Holdingul românesc Green Group, proprietarul celui mai mare parc integrat de reciclare din sud-estul Europei, având în spate fondul de investiții Abris, a cumpărat integral UAB Zalvaris, cea mai mare companie de gestionare a deșeurilor industriale din Lituania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Profit.ro a anunțat recent că Romcarbon Buzău (ROCE), lider în piața românească a reciclărilor de mase plastice, și-a vândut participația deținută în Green Group.

Tranzacția consolidează poziția GreenGroup în managementul deșeurilor industriale, după ce în 2020 compania a decis să facă pasul către acest sector prin achiziționarea Eltex în România.

Rheinmetall lansează la Satu Mare un centru de mentenanță pentru armele din Ucraina CITEȘTE ȘI Rheinmetall lansează la Satu Mare un centru de mentenanță pentru armele din Ucraina

Zalvaris reprezintă a șaptea achiziție a GreenGroup de la intrarea Abris în companie și este al treilea add-on în ultimele nouă luni, după achizițiile SIGAD, un dezvoltator român de software pentru raportarea de mediu, și UAB Ecso, o companie lituaniană de reciclare de polietilenă, marcând intrarea sa pe piața poliolefinelor.

„Zalvaris este cea mai recentă achiziție semnificativă finalizată de GreenGroup ca parte a strategiei ambițioase de a deveni lider în sectorul de gestionare a deșeurilor industriale din Europa Centrală”, spune Adrian Stănculescu, Partner and Head of Abris Romania.

Noua achiziție face parte din strategia de dezvoltare al GreenGroup care vizează investiții de până la 200 de milioane euro, pentru a-și consolida poziția drept cel mai mare grup integrat de reciclare din Europa Centrală, prin investiții de capital și achiziții de tip bolt-on.

Zalvaris este una dintre cele mai mari și mai vechi companii de gestionare a deșeurilor industriale din Lituania., cu o prezență activă în zece locații de achiziție de deșeuri și peste 4.000 de clienți la nivel national, precum și o strategie de creștere la nivel internațional.

FOTO De 1 Aprilie, lanțul 5 To Go anunță lansarea \ CITEȘTE ȘI FOTO De 1 Aprilie, lanțul 5 To Go anunță lansarea "companiei aeriene de linie FIVE TO GO AIR". Divulgă însă și o extindere

„Zalvaris s-a extins dincolo de granițele Lituaniei de ceva timp. Compania este activă pe piețe precum Țările Baltice, Polonia, Germania, Elveția, Franța și altele în calitate de manager de deșeuri industriale și partener de reciclare”, a spus Vitoldas Sapožnikovas, CEO al Zalvaris.

„Cu această recentă achiziție, putem transforma GreenGroup Lituania dintr-un reciclator local într-un hub de economie circulară”, concluzionează Constantin Damov, Președintele Consiliului de Administrație al GreenGroup.

Fondul de investiții Abris a cumpărat Green Group de la Global Finance în 2016, companie care reunește șase firme de servicii de reciclare a deșeurilor și este al doilea cel mai mare producător de fibră regenerată din Europa.

Abris Capital Partners este unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiții din Europa Centrală și de Est și controlează deja în România mai multe companii, precum Dentotal, preluat de la o familie de medici stomatologi cu investiții și în turism, Global Technical Group, unul dintre cei mai mari integratori de tehnologie din România, și Pehart Tec Grup, producător de hârtie.

viewscnt
Afla mai multe despre
green group
uab zalvaris