iFactor primește finanțare din partea ROCA X și devine prima companie românească listată pe Seedrs din Londra

iFactor primește finanțare din partea ROCA X și devine prima companie românească listată pe Seedrs din Londra

Cosmin Curticăpean, CEO și cofondator iFactor

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2021

iFactor, o soluție digitală de finanțare pentru IMM-uri, primește  finanțare din partea ROCA X și devine prima companie românească listată pe platforma europeană de equity crowdfunding Seedrs, din Londra.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Runda curentă, condusă de ROCA X, va susține dezvoltarea iFactor și a serviciilor sale care asigură investitorilor privați din Europa posibilitatea tranzacționării unei noi clase de active. În următorii doi ani, compania își propune scalarea, pornind de la IMM-urile românești și vizând extinderea pe piețele din UK, Germania, Austria și Elveția. 

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii

„Am ales ROCA X ca partener principal datorită afinității pe care o avem cu liniile de business ale brandurilor Impetum Group, prin sinergiile care devin posibile odată cu această asociere. În plus, avem o viziune comună, care ne propulsează în atingerea țintelor noastre. Expertiza grupului Impetum, în special în zona de distress (prin CITR și ROCA Investments) ne va ajuta nu doar să navigam printre obstacolele care sunt prezente în drumul unui fintech care dorește să scaleze rapid, dar în special în dezvoltarea produsului iFactor ca primă opțiune de finanțare a IMM-urilor aflate în zona de distress în urma crizei economice declanșate de COVID-19”, a declarat Cosmin Curticăpean, CEO și cofondator iFactor.

„iFactor este companie efervescentă în domeniul fintech, cu ambiția de a-și extinde serviciile în toată Europa, și suntem bucuroși că este prima companie listată  pe platforma noastră. Seedrs a sprijinit numeroase companii inovatoare și cu o creștere accelerată de la nivel european de-a lungul anilor, iar iFactor reprezintă primul nostru pas în susținerea reușitei ecosistemului românesc de startupuri”, spune și Kirsty Grant, Chief Investment Officer Seedrs.

În perioada imediat următoare, iFactor își propune să își accelereze puterea de tracțiune pe piața din România și să devină un jucător puternic, cu un produs viabil pe zona de factoring și împrumuturi IMM pe piața din UK.

iFactor este o companie specializată în soluții digitale de finanțare pentru IMM-uri, înființată în 2016.

În prezent, compania operează pe piața din România, iar în 2021 vizează extinderea pe piața din UK.

ROCA X este un fond de investiții cu plasamente în startup-uri din tehnologie, parte a Impetum Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
ifactor
seedrs
imm