100 de milioane de dispozitive folosesc asistentul digital Alexa

100 de milioane de dispozitive folosesc asistentul digital Alexa
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 ian 2019

Amazon anunță că asistentul său digital Alexa există în acest moment în 100 de milioane de dispozitive vândute.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După ce multă vreme s-a ferit ofere date concrete privind succesul asistentului său digital, Amazon a făcut cunoscut, prin vocea lui Dave Limp, cel care se ocupă de dispozitivele și serviciile companiei, că au fost vândute până acum 100 de milioane de device-uri care integrează Alexa.

Oficialul Amazon nu a detaliat, astfel că nu se știe câte dintre cele 100 de milioane de dispozitive cu Alexa sunt produse de Amazon și câte sunt ale altor producători.

În plus, volumul vânzărilor de dispozitive nu este un indicator clar al utilizării asistentului digital. Faptul că au fost vândute 100 de milioane de produse cu Alexa nu înseamnă că asistentul are 100 de milioane de utilizatori.

Filtrul de blocare a reclamelor din Google Chrome va funcționa la nivel global din 9 iulie CITEȘTE ȘI Filtrul de blocare a reclamelor din Google Chrome va funcționa la nivel global din 9 iulie

Este posibil ca mulți dintre cei care au cumpărat un dispozitiv cu Alexa să nu fie interesați să folosească asistentul digital de la Amazon, dacă acesta este doar una din funcțiile secundare ale produsului.

Ce se știe clar este faptul că în acest moment există peste 28.000 de produse care integrează asistentul celor de la Amazon.

Limp a mai spus că Amazon a epuizat stocurile lunii ianuarie la Echo Dot, difuzorul inteligent care folosește, de asemenea, asistentul digital Alexa.

În urmă cu câteva zile, Google a anunțat că până la sfârșitul lunii ianuarie numărul dispozitivelor care au Google Assistant va depăși un miliard.

Google are însă de partea sa toată armata de smartphone-uri cu Android și nici aici nu este clar câți utilizatori chiar folosesc asistentul digital integrat în sistemul de operare.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
alexa