200 de milioane de telefoane 5G ar putea fi vândute în 2020

200 de milioane de telefoane 5G ar putea fi vândute în 2020
scris 8 ian 2020

După debutul timid din 2019, tehnologia 5G este așteptată să înceapă cu adevărat să-și intre în drepturi de anul acesta.

Un studiu Goldman Sachs susține că producătorii de telefoane vor livra anul acesta 200 de milioane de unități dotate cu 5G - o creștere de 20 de ori față de anul trecut.

Creșterea mare a cererii din 2020 va determina operatorii să grăbească răspândirea acoperirii, conform aceluiași raport.

China se pare că va fi țara în care va exista cea mai mare cerere pentru dispozitive cu 5G din partea utilizatorilor. Tot China este așteptată ajungă anul acesta la 1 milion de stații 5G, cel mai mare număr din toată lumea.

ULTIMA ORĂ ANCOM amendează toți marii operatori telecom - RCS&RDS, Telekom, Vodafone, Orange CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ ANCOM amendează toți marii operatori telecom - RCS&RDS, Telekom, Vodafone, Orange

Doar Xiaomi vrea să lanseze anul acesta peste 10 telefoane cu 5G. Compania chineză a anunțat că va investi în următorii cinci ani 7 miliarde de dolari în 5G, IoT și AI.

Dacă anul trecut în materie de 5G a fost dominat de Samsung, care a acaparat peste jumătate din această piață, în 2020 lupta va fi mult crâncenă, după ce în scenă vor intra și alți producători, inclusiv Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
telefoane
china
xiaomi