VIDEO Lenovo prezintă prima tabletă pliabilă

VIDEO Lenovo prezintă prima tabletă pliabilă
scris 7 ian 2020

După primele smartphone-uri pliabile lansate anul trecut, tabletele pliabile sunt o urmare firească și parcă chiar mai practică.

Prezentat la CES 2020, ThinkPad X1 Fold este prima tabletă pliabilă, o tabletă care care se poate cu ușurință transforma într-un laptop cu ajutorul unei tastaturi separate, care se poate atașa.

X1 Fold are un ecran de 13,3 inch, înconjurat de rame destul de groase după standardele actuale, dar de înțeles pentru o primă etapă într-o nouă categorie de produs.

Jocurile au generat 120 miliarde de dolari în 2019 CITEȘTE ȘI Jocurile au generat 120 miliarde de dolari în 2019

Tableta se pliază la fel ca o carte, cu ecranul la interior și ajutată de magneți. Aceasta poate fi folosită “într-o singură bucată” sau utilizând una din jumătăți pe post de tastatură virtuală.

Alternativ, poate fi transformată într-un mic laptop, cu ajutorul unei tastaturi comercializate separat. Doar că tastatura se montează pe una din jumătățile ecranului și este destul de mică, cu un touchpad, de asemenea, mic.

Poate mai firesc ar fi fost ca tastatura să se atașeze la tableta deschisă, folosind-o pe aceasta ca un ecran normal de 13,3 inch.

Bazată pe o platformă Intel, despre care vor fi anunțate mai multe detalii ulterior, tableta promite o autonomie de 11 ore și va fi disponibilă pentru 2.500 dolari la jumătatea acestui an.

În a doua parte a anului va fi lansată și o versiune ThinkPad X1 Fold cu 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
lenovo
thinkpad
tableta