Acționarii Toshiba au aprobat separarea de grup a diviziei de cipuri NAND, care ar putea fi vândută

Acționarii Toshiba au aprobat separarea de grup a diviziei de cipuri NAND, care ar putea fi vândută
scris 30 mar 2017

Acționarii Toshiba au aprobat joi o propunere de separare de grup a diviziei de cipuri NAND, creând condițiile pentru vânzarea unei participații majoritare la aceasta sau chiar a întregii afaceri, transmite Reuters.

După acumularea unor pierderi masive din cauza diviziei nucleare americane Westinghouse, care a solicitat miercuri intrarea sub protecția legii falimentului din SUA, Toshiba a scos divizia de cipuri la vânzare, sperând să obțină cel puțin 9 miliarde de dolari, la o evaluare de aproximativ 18 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Potrivit unei surse apropiate planurilor de vânzare, există în jur de 10 companii interesate de achiziție.

La o adunare generală a acționarilor care a durat peste trei ore, directorul general Satoshi Tsunakawa și alți șefi ai companiei au răspuns la întrebările incomode ale participanților.

În 2016, conducerea Toshiba afirma că divizia nucleară și cea de cipuri sunt principalii piloni ai grupului.

Cum se va schimba modul în care va fi utilizat Galaxy S8, ca urmare a ecranului Infinity CITEȘTE ȘI Cum se va schimba modul în care va fi utilizat Galaxy S8, ca urmare a ecranului Infinity

”Cum se poate ca ceva care era considerat un pilon al companiei să se tranforme într-o gaură”, a întrebat un acționar despre divizia nucleară.

Un altul a strigat că Toshiba s-a făcut de râs în întreaga lume și că șefii companiei habar nu au ce se întâmplă.

Toshiba anticipează în acest an una dintre cele mai mari pierderi din istoria corporativă a Japoniei, de 1.000 de miliarde de yeni (9 miliarde dolari).

viewscnt
Afla mai multe despre
toshiba
nand