Acțiunile Tencent au scăzut cu 10%, în urma informațiilor privind o amendă record pentru încălcarea regulilor privind spălarea de bani

Acțiunile Tencent au scăzut cu 10%, în urma informațiilor privind o amendă record pentru încălcarea regulilor privind spălarea de bani
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2022

Acțiunile grupului chinez de tehnologie Tencent au scăzut cu 10% la bursa din Hong Kong, în urma informațiilor publicate de Wall Street Journal privind o amendă record care ar urma să fie impusă de autoritățile de reglementare de la Beijing pentru încălcarea regulilor privind spălarea de bani, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Persoane familiare cu problema, citate de publicație, a spus că WeChat Pay, serviciul de plăți mobile al Tencent, a permis transferul de fonduri în scopuri ilicite, cum ar fi jocurile de noroc, scrie News.ro.

VIDEO Ciucă: Guvernul va plafona de la 1 aprilie în continuare prețul la energie și gaze. La alimente, România este bine aprovizionată CITEȘTE ȘI VIDEO Ciucă: Guvernul va plafona de la 1 aprilie în continuare prețul la energie și gaze. La alimente, România este bine aprovizionată

De asemenea, Tencent nu a respectat pe deplin regulile privind verificarea identității comercianților și a persoanelor fizice, precum și a sursei fondurilor acestora, a spus ziarul.

Tencent nu a fost disponibil imediat pentru a comenta atunci când a fost contactat de CNBC luni.

Acțiunile companiei de tehnologie au scăzut cu aproape 10%, până la 331,80 dolari Hong Kong (42,38 dolari) pe unitate, cel mai scăzut nivel de închidere din 5 decembrie 2019.

De la un nivel record de închidere de 766,50 de dolari Hong Kong consemnat în ianuarie 2021, acțiunile Tencent au pierdut aproximativ 56%, reducând valoarea de piață a grupului cu peste 500 de miliarde de dolari.

Articolul WSJ vine după mai bine de un an de înăsprire intensă a reglementărilor din partea Beijingului asupra sectorului tehnologic al țării, care a încercat să saducă sub control puterea companiilor și să elimine unele dintre presupusele comportamente nepotrivite ale celor mai mari companii de tehnologie.

China a încercat să introducă reglementări de la domeniul antitrust și până la protecția datelor.

Un accent special al autorităților de reglementare a fost acordat furnizorilor de servicii finanicare din afara sectorului bancar, cum ar fi Tencent și Ant Group, afiliat grupului Alibaba.

Aceste companii oferă servicii financiare, dar fără reglementările stricte cu care se confruntă băncile. China dorește să schimbe această situație.

Până acum, Tencent a reușit să scape de o lovitură majoră din partea autorităților de reglementare, spre deosebire de Alibaba și Meituan, care au fost lovite ambele de amenzi antitrust.

Wall Street Journal a spus că potențiala amendă a lui Tencent ar putea fi de cel puțin câteva sute de milioane de yuani, dar că este încă în curs de deliberare.

Luni au fost afectate și acțiunile altor companii de tehnologie listate la Hong Kong.

viewscnt
Afla mai multe despre
tencent
actiuni
amenda