Adio BlackBerry - nu vor mai fi produse astfel de smartphone-uri

Adio BlackBerry - nu vor mai fi produse astfel de smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 feb 2020

BlackBerry, cândva impunătorul brand canadian, nu mai are puterea de altădată, astfel că nici compania care-l deține acum nu-l mai vrea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

TCL, firma chinezească care a licențiat brandul BlackBerry și l-a folosit pentru promovarea propriilor telefoane, a anunțat că va renunța la acesta.

Licența expiră în luna august, iar cei de la TCL spun că nu o vor reînnoi. Astfel, nu vor mai fi lansate telefoane BlackBerry după 31 august. Probabil nici până atunci.

Ultimul telefon BlackBerry, modelul Key2 LE, a fost lansat pe piață în urmă cu aproape doi ani.

VIDEO Galaxy Z Flip, filmat în premieră CITEȘTE ȘI VIDEO Galaxy Z Flip, filmat în premieră

TCL va continua să ofere încă doi ani servicii de reparații și garanții, până în august 2022. Nu este clar, însă, dacă în această perioadă vor mai fi livrate și update de Android.

Ca și Nokia, BlackBerry nu a știut să supraviețuiască noului val de smartphone-uri venit după 2007. Într-un final, RiM a decis să renunțe la telefoane și să se concentreze pe servicii de software.

Brandul BlackBerry a fost licențiat de chinezii de la TCL, care nici nu au reușit să vină cu device-uri impresionante și nici nu au putut să promoveze suficient brandul dobândit.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackberry
tcl
smartphone