Adobe cumpără platforma de publicitate video TubeMogul într-o tranzacție de o jumătate miliard de dolari

Adobe cumpără platforma de publicitate video TubeMogul într-o tranzacție de o jumătate miliard de dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 nov 2016

Gigantul american de software Adobe Systems a ajuns la un acord pentru preluarea platformei de publicitate video TubeMogul, într-o tranzacție evaluată la 540 milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cu sediul în Emeryville, California, platforma online de publicitate TubeMogul oferă companiilor și agențiilor de publicitate servicii de media planning și achiziții atât pentru dispozitivele fixe (calculatoare personale și TV), cât și pentru cele mobile, cu ajutorul tehnologiei de licitare în timp real (RTB – real-time bidding).

"Fie că este vorba de seriale TV, filme independente sau blockbustere produse la Hollywood, consumul de video explodează pe toate dispozitivele, iar mărcile urmează audiența. Cu achiziția TubeMogul, Adobe va oferi clienților ‘un magazin universal’ pentru publicitatea video", spune Brad Rencher, vicepreședintele executiv și directorul de marketing digital al Adobe.

RCS Management va răscumpăra 10% din capital cu 22,4 milioane euro. La acest preț, compania prin care Teszari controlează RCS&RDS valorează 224 milioane euro CITEȘTE ȘI RCS Management va răscumpăra 10% din capital cu 22,4 milioane euro. La acest preț, compania prin care Teszari controlează RCS&RDS valorează 224 milioane euro

Adobe va plăti acționarilor TubeMogul 14 dolari pentru fiecare acțiune deținută. După finalizarea tranzacției, estimată pentru prima parte a anului viitor, TubeMogul va fi integrată în divizia de digital marketing a Adobe. Platforma de publicitate video va continua să fie condusă de co-fondatorul și actualul director general al companiei, Brett Wilson.

Acțiunile TubeMogul s-au apreciat cu 81,4% pe bursa de la New York în urma anunțului, până la 13,91 dolari/unitate, în timp ce titlurile Adobe au scăzut cu 4,2%, la 103,3 dolari/unitate.

Într-un comunicat separat, firma de avocatură americană Johnson & Weaver, specializată în apărarea drepturilor acționarilor, a anunțat că investighează o potențială încălcare a datoriei fiduciare de către membrii consiliului de administrație al TubeMogul în legătură cu tranzacția.

"Johnson & Weaver investighează dacă prețul propus este adecvat, în special în condițiile în care un analist de pe Wall Street are un preț-țintă de 17 dolari pentru acțiunile companiei", se arată în comunicat. 

Potrivit unui studiu ZenithOptimedia, piața globală a publicității va crește în acest an cu 4,6%, până la 579 miliarde de dolari. Segmentul publicității pe internet va crește cu 15,7%, susținut în principal de investiții în social media (în creștere cu 31,9% față de 2015), online video (+22,4%) și promovarea afacerilor pe motoare de căutare (+15,7%). Peste 90% din reclamele online vor viza utilizatorii de dispozitive mobile.

Analiștii ZenithOptimedia anticipează că publicitatea online va surclasa investițiile în reclame TV pentru prima dată în 2017, cu un an mai devreme decât era estimat inițial, în contextul accelerării cheltuielilor cu reclamele promovate prin rețelele de socializare și site-urile axate pe conținut video.

viewscnt
Afla mai multe despre
adobe
tubemogul
platforma publicitate video
achizitie