China a adoptat o lege controversată pentru securitatea cibernetică

China a adoptat o lege controversată pentru securitatea cibernetică
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2016

China a adoptat o lege controversată pentru securitatea cibernetică pentru a contracara riscuri tot mai mari precum hackingul și terorismul, care provoacă însă îngrijorare în rândul companiilor străine și a organizaților pentru drepturile omului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Legislația aprobată de Parlament, care va intra în vigoare în iunie 2017, este un obiectiv necesar Chinei, ca putere majoră în domeniul Internetului, scrie News.ro.

Criticii din străinătate susțin că noua lege riscă să blocheze accesul companiilor de tehnologie la unele sectoare considerate de importanță majoră și include cerințe pentru evaluarea securității și ca datele să fie stocate pe servere din China.

Organizațiile pentru drepturile omului susțin că legea va crește restricțiile impuse Internetului, care este deja supus celui mai sofisticat mecanism de cenzură, cunoscut în afara Chinei ca Great Firewall.

Deutsche Telekom va lansa un sistem pentru apărarea de drone CITEȘTE ȘI Deutsche Telekom va lansa un sistem pentru apărarea de drone

Peste 40 de organizații de afaceri din întreaga lume au trimis o petiție premierului chinez Li Keqiang, în august, cerând Beijingului să amendeze cele mai controversate secțiuni ale legii.

Oficialii chinezi au spus însă că nu se vor amesteca în interesele companiilor străine.

Potrivit, Human Rights Watch, elemente ale legii, cum ar fi incriminarea utilizării Internetului ”împotriva unității naționale” vor restricționa și mai mult libertatea web-ului.

viewscnt
Afla mai multe despre
securitatea cibernetica
china