Google lansează Android Auto pentru smartphone-uri

Google lansează Android Auto pentru smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 nov 2016

Platforma Android Auto devine disponibilă posesorilor de smartphone-uri cu Android ca aplicație de sine stătătoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Android Auto este platforma software prin care Google încearcă să-și ”strecoare” serviciile sub bordul mașinilor. Aceasta poate fi instalată de producătorii auto pentru a oferi utilizatorilor acces rapid la o serie de funcții utile în timp ce conduc.

Pentru a-și promova platforma, Google a pus în aplicare aceeași strategie care a dat roade în cazul Android. A convins 28 de producători auto să adere la Open Automotive Alliance, organizație anunțată în ianuarie 2014, iar aceștia au putut folosi platforma Android Auto la fel cum producătorii de telefoane au folosit Android pe smartphone-urile lor.

Astăzi, Google lansează Android Auto ca aplicație independentă ce poate fi instalată pe smartphone-urile cu Android și poate fi folosit în orice mașină, chiar dacă aceasta nu este compatibilă cu platforma care poartă același nume.

Microsoft anunță îmbunătățirea sistemului de update-uri pentru Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft anunță îmbunătățirea sistemului de update-uri pentru Windows 10

Aplicația Android Auto grupează o serie de facilități utile la volan, precum navigare GPS, muzică sau preluare de apeluri ori mesaje. Spre deosebire de funcțiile similare ale unui telefon, Android Auto are interfața optimizată special, cu butoane mari și ușor de accesat atunci când te afli la volan, pentru a distrage cât mai puțin posibil atenția șoferului.

Din ofertă nu lipsesc comenzile vocale, care pot fi inițiate cu un simplu ”Ok, Google” urmat de o comandă propriu-zisă, precum ”Ok, Google, vreau să ajung la Constanța”. Printre aplicațiile care stau în spatele facilităților oferite de Android Auto se numără Google Maps, Google Play Music, Pandora și Spotify, ultimele două nefiind disponibile în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android auto