Adobe Shockwave va mai fi disponibil mai puțin de o lună

Adobe Shockwave va mai fi disponibil mai puțin de o lună
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 mar 2019

Adobe a anunțat că renunță la Shockwave, care va mai puteai fi descărcată doar până pe 9 aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Platforma de conținut interactiv pentru site-uri web Shockwave va deveni istorie pe 9 aprilie, când Adobe va scoate kit-ul de instalare pentru Windows de pe site-ul oficial, într-o recunoștere târzie a faptului că există tehnologii mult mai avansate pentru dezvoltarea aplicațiilor web.

Shockwave va rămâne în memoria colectivă în primul rând pentru jocurile de browser disponibile vreme îndelungată pe site-uri celebre precum Miniclip.

Tehnologiile moderne, precum WebGL și HTML5 Canvas, sunt superioare platformei Shockwave, a cărei existență este un mister pentru majoritatea utilizatorilor care credeau că aceasta a dispărut de mult.

Apple ar putea începe să producă prima sa cască de realitate augmentată anul acesta CITEȘTE ȘI Apple ar putea începe să producă prima sa cască de realitate augmentată anul acesta

Discontinuitatea din 9 aprilie se referă la utilizatorii finali. Clienții Enterprise vor mai putea să folosească Shockwave, dacă țin neapărat, până în 2020.

Renunțare la Shockwave a fost un proces îndelungat pentru cei de la Adobe care au renunțat la versiunea pentru macOS încă din 2017.

Începutul sfârșitului pentru Shockwave a venit în 2007, când primul iPhone a fost și primul dispozitiv suficient de curajos să nu includă suport pentru omniprezenta la acel moment tehnologie flash.

Între timp, locul acesteia a fost luat în majoritatea aplicațiilor și site-urilor web de HTML 5, standard care este folosit și de YouTube pentru player-ul său video.

viewscnt
Afla mai multe despre
adobe
flash