Africa este continentul cel mai expus în fața infracționalității cibernetice

Africa este continentul cel mai expus în fața infracționalității cibernetice
scris 4 oct 2019

Africa este continentul cel mai expus în fața infracționalității cibernetice, a atenționat joi, la Abidjan, James Claude, specialist în domeniu, în cadrul celei de-a patra Conferințe privind securitatea cibernetică (ACC), transmite AFP.

''Africa este continentul cel mai expus în fața infracționalității cibernetice. Rata de vulnerabilitate a infrastructurilor digitale este de 83%, ceea ce lasă o poartă deschisă pentru infectarea echipamentelor'', a spus James Claude, președinte-director general al Global Voice Group, care furnizează soluții numerice autorităților de reglementare și băncilor centrale, în special în Africa, scrie Agerpres.

Google lansează funcții noi pentru protejarea intimității CITEȘTE ȘI Google lansează funcții noi pentru protejarea intimității

În opinia sa, Africa ''trebuie să investească în mod considerabil în securitatea cibernetică - esențială pentru cei 400 de milioane de utilizatori ai telefoniei mobile - dacă vrea să abordeze liniștită revoluția industrială''.

În Africa subsahariană, peste 10% dintre tranzacții se fac prin transfer sau plată pe telefoanele mobile. Infracționalitatea cibernetică costă anual Africa de Sud 150 de milioane de dolari, Nigeria 650 de milioane de dolari și Kenya 250 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
africa
infractionalitate cibernetica