Agențiile de informații americane avertizează cu privire la folosirea smartphone-urilor Huawei și ZTE

Agențiile de informații americane avertizează cu privire la folosirea smartphone-urilor Huawei și ZTE
scris 15 feb 2018

Șefii celor mai mari șase agenții de inteligență din Statele Unite le recomandă americanilor să evite folosirea dispozitivelor comercializate de producătorii chinezii ZTE și Huawei.

În cadrul unei întâlnirii a Comisiei de Informații din Senatul Statelor Unite, șefii marilor agenții de informații americane, printre care NSA, CIA și FBI, au emis o comunicare comună prin care avertizează cu privire la riscurile folosirii dispozitivelor mobile produse de companiile chinezești.

Șeful FBI, Chris Wray, a spus că guvernul american este foarte îngrijorat din cauza riscurilor de securitate pe care răspândirea produselor unor companii fidele unui regim politic care nu împărtășește aceleași valori democratice le poate reprezenta. Conform directorului FBI, aceste companii au capacitatea de a fura și modifica informațiile în mod fraudulos, creând terenul propice pentru spionaj.

FOTO De astăzi, Google a început să blocheze reclamele intruzive în browser-ul Chrome CITEȘTE ȘI FOTO De astăzi, Google a început să blocheze reclamele intruzive în browser-ul Chrome

În prim planul acestui scandal este Huawei, companie a cărei divizie de smartphone-uri a crescut foarte mult în ultimii ani. Șefii agențiilor americane avertizează că fondatorul Huawei este un fost membru al unei divizii a guvernului chinez, numite Armata de Eliberare a Poporului Chinez.

În 2014, celor de la Huawei le-a fost interzis să participe la licențele pentru contracte guvernamentale, iar nu mai departe de luna trecută operatorul american AT&T a renunțat în ultima clipă să vândă smartphone-ul Mate 10 Pro, ca urmare a unor presupuse presiuni politice.

Tot în America, Huawei este acuzată că a motivat utilizatorii să scrie review-uri false despre același Mate 10 Pro, pe care compania chineză spera că-l poate vinde în Statele Unite.

Facebook ar putea lansa propriile difuzoare inteligente anul acesta CITEȘTE ȘI Facebook ar putea lansa propriile difuzoare inteligente anul acesta

Răspunsul oficial al Huawei spune că guverne și utilizatori din 170 de țări folosesc dispozitivele companiei și că acesta nu reprezintă un risc de securitate mai mare decât orice alt producător din domeniu.

La începutul anului, senatorul american Mike Conaway a prezentat un proiect de lege intitulat Actul pentru Apărarea Comunicărilor Guvernamentale. Dacă va fi adoptat, printre altele, acesta va interzice angajaților guvernamentali să folosească produse comercializate de Huawei sau ZTE.

viewscnt
Afla mai multe despre
cia
fbi
nsa
huawei
zte