Alibaba a lansat un nou model de inteligență artificială care poate înțelege imaginile și poate duce conversații mai complexe

Alibaba a lansat un nou model de inteligență artificială care poate înțelege imaginile și poate duce conversații mai complexe
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2023

Alibaba a lansat un nou model de inteligență artificială despre care compania spune că poate înțelege imaginile și poate duce conversații mai complexe decât produsele anterioare ale companiei, pe măsură ce cursa globală pentru poziția de lider în tehnologie se intensifică, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Gigantul tehnologic chinez a spus vineri că cele două noi modele ale sale, Qwen-VL și Qwen-VL-Chat, vor fi open source, ceea ce înseamnă că cercetătorii, academicienii și companiile din întreaga lume le pot folosi pentru a-și crea propriile aplicații AI, fără a fi nevoie să-și antreneze propriile sisteme, prin urmare economisind timp și cheltuieli, scrie News.ro.

Sky News Australia: Sistemul global de verificare a faptelor folosit de Facebook este plin de nereguli. Unii verificatori au acreditări expirate și legături financiare directe cu Meta CITEȘTE ȘI Sky News Australia: Sistemul global de verificare a faptelor folosit de Facebook este plin de nereguli. Unii verificatori au acreditări expirate și legături financiare directe cu Meta

Alibaba a spus că Qwen-VL poate răspunde la interogări deschise legate de diferite imagini și poate genera subtitrări.

Între timp, Qwen-VL-Chat oferă ”o interacțiune mai complexă”, potrivit Alibaba, cum ar fi compararea mai multor intrări de imagini și răspunsul la mai multe runde de întrebări.

Unele sarcini pe care Alibaba spune că Qwen-VL-Chat le poate îndeplini includ scrierea de povești și crearea de imagini bazate pe fotografii pe care le introduce un utilizator, precum și rezolvarea ecuațiilor matematice prezentate într-o imagine.

Un exemplu pe care l-a dat Alibaba este o intrare care conține un semn de spital în limba chineză. AI poate răspunde la întrebări despre locațiile anumitor secții de spital prin interpretarea imaginii semnului.

Până acum, o mare parte din IA generativă, în care tehnologia generează răspunsuri bazate pe intrări umane, s-a concentrat pe răspunsul la text.

Cea mai recentă versiune a ChatGPT al OpenAI are, de asemenea, capacitatea de a înțelege imagini și de a răspunde în text, la fel ca Qwen-VL-Chat.

Cele mai recente două modele ale Alibaba sunt construite pe modelul de limbaj mare al companiei, numit Tongyi Qianwen, lansat la începutul acestui an.

Un LLM este un model AI antrenat pe cantități uriașe de date și stă la baza aplicațiilor chatbot.

Compania cu sediul central în Hangzhou a oferit luna aceasta alte două modele de AI.

Deși nu câștigă niciun comision de licență pentru Alibaba, distribuția open-source va ajuta compania să obțină mai mulți utilizatori pentru modelul său de inteligență artificială, într-un moment în care divizia de cloud a companiei caută să relanseze creșterea, pe măsură ce se pregătește să devină publică.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
inteligență artificială