Alphabet, denumirea sub care vor funcționa brandurile Google

Alphabet, denumirea sub care vor funcționa brandurile Google
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 aug 2015

Larry Page, directorul general al Google, a anunțat pe blogul companiei fondarea Alphabet, o firmă sub care vor funcționa toate brandurile Google. "Alphabet este o colecție de companii, iar Google este cea mai mare dintre acestea", a scris Page, care a adăugat apoi că noua structură îi oferă mai mult spațiu de management.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Este vorba de o companie-mamă în care se vor regăsi motorul de căutare Google, YouTube, Chrome, Android sau diviziile de cercetare și drone. Noua societate va fi condusă de Larry Page, în timp ce noua divizie Google va fi preluată de către indianul Sundar Pichai. Datorită importanței motorului de căutare, mai mulți analiști sunt de părere că Pichai a devenit numărul 2 în noua companie. Fiecare societate din grupul Alphabet va avea câte un director executiv. Sergey Brin, co-fondator al Google, va fi președintele noului holding, iar Eric Schmidt va face parte din conducerea grupului.

Acțunile Google Inc. vor fi convertite automat către noua societate Alphabet Inc. la paritate de unu la unu.

Compania Google a fost fondată în anul 1998 de către Larry Page și Sergey Brin. Inițial a fost un motor de căutare, dar apoi cei doi au creat sau au achiziționat diverse servicii și instrumente, de la AdWords, AdSense, Analytics, DoubleClick, la Gmail, Google Plus, YouTube sau Google Translate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
google
alphabet
larry page
youtube
sundar pichai
chrome