Amazon - amendă de zeci de milioane dolari pentru Alexa

Amazon - amendă de zeci de milioane dolari pentru Alexa
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iun 2023

Amazon va plăti o amendă de 25 de milioane de dolari, autoritățile de reglementare considerând că gigantul tehnologic a păstrat „pentru totdeauna” înregistrările vocale ale copiilor prin sistemul Alexa, încălcând astfel Legea privind confidențialitatea copiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amazon a acceptat să plătească penalitatea, pentru a soluționa acuzațiile federale conform cărora a păstrat informații sensibile colectate de la copii timp de mai mulți ani, inclusiv locațiile precise și înregistrările vocale ale acestora, conform New York Times.

Ericsson în România: mai mult business, mai mult profit CITEȘTE ȘI Ericsson în România: mai mult business, mai mult profit

Cazul, introdus în SUA de Comisia Federală pentru Comerț și Departamentul de Justiție, se concentrează pe gestionarea de către Amazon a detaliilor personale pe care le-a colectat de la copiii care au conversat cu Alexa, asistentul virtual activat prin voce al companiei.

Asistentul vocal comercializat de Amazon nu a reușit niciodată să își găsească modelul de profitabilitate. Ca urmare, compania va face concedieri în departamentul în cauză, transmite televiziunea franceză BFM TV.

Gigantul comerțului online Amazon își comercializează asistentul vocal, Alexa, de aproximativ 10 ani. Potrivit Business Insider, compania nu a reușit niciodată să obțină cu adevărat un profit de pe urma acestui dispozitiv, pierzând chiar o sumă considerabilă de bani pentru a-l dezvolta și vinde.

ULTIMA ORĂ FOTO CONFIRMARE Enel pleacă din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO CONFIRMARE Enel pleacă din România

Într-un document intern prezentat de mass-media anul trecut, compania afirmă că „[vrem] să facem bani atunci când oamenii folosesc dispozitivul nostru, nu doar atunci când îl cumpără. Cu toate acestea, majoritatea milioanelor de interacțiuni dintre Alexa și utilizatorii săi „constau în a reda muzică sau a întreba despre vreme”, iar aceste interacțiuni nu sunt monetizabile.

Au fost întreprinse mai multe inițiative pentru a face Alexa mai atractivă, cum ar fi parteneriatele cu Uber și Domino’s Pizza. Dar conceptul nu și-a găsit niciodată publicul. Potrivit cifrelor transmise de Business Insider, Alexa și cei 71,6 milioane de utilizatori ai săi se află pe locul al treilea, în urma concurenței, Google Assistant (81,5 milioane de utilizatori) și Siri de la Apple (77,6 milioane).

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
alexa