Intimitatea utilizatorilor de iPhone nu este ceea ce pretinde Apple, susține un studiu

Intimitatea utilizatorilor de iPhone nu este ceea ce pretinde Apple, susține un studiu
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 nov 2022

Datele colectate de Apple includ un identificator personal, care poate face legătura între informațiile colectate și contul care le-a generat, se arată într-un nou studiu care lovește la baza promisiunilor făcute de Apple în ceea ce privește intimitatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O cercetare realizată de specialiștii de la Mysk arată că datele colectate de aplicațiile Apple nu sunt chiar așa de anonime precum susține compania americană.

Printre altele, există un identificator unic, numit DSID (Directory Services Identifier). Pe baza acestuia se poate face legătura între datele iCloud și contul Apple folosit.

iCloud.com are un nou design CITEȘTE ȘI iCloud.com are un nou design

Acest identificator poate ajuta Apple să urmărească activitatea utilizatorilor, ceea ce vine în contradicție cu afirmațiile companiei, care spune că datele colectate nu pot fi folosite pentru identificarea persoanelor.

Un studiu anterior publicat de cei de la Mysk susținea că Apple își urmărește utilizatorii și atunci când funcțiile de urmărire sunt dezactivate.

Acest studiu stă la baza unui nou proces colectiv intentat în California, care vizează producătorul iPhone-ului.

Practica Apple seamănă mult cu ceea ce făcea Google pe telefoanele cu Android. Pentru a pune capăt unui proces similar, Google va plăti 391,5 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
intimitate