Amazon deschide trei noi birouri în România

Amazon deschide trei noi birouri în România

Amazon Iași

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2021

Gigantul american Amazon, cel mai puternic retailer online, prezent pe piața din România cu peste 2.500 de angajați, se pregătește să deschidă un nou birou, în Timișoara, și altele două în Iași.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania va avea, astfel, până la finalul anului, încă 500 de angajați.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Biroul din Timișoara, planificat să fie deschis în trimestrul al doilea al anului, se va concentra pe linia Amazon Devices, ce va include și dispozitivele de securitate Ring, fiind locul unde vor fi dezvoltate și lansate produse și servicii.

Biroul nou din Iași va fi deschis spre finalul anului în campusul actual și va fi primul care va găzdui departamentul Retail Business Support - cel care se asigură că produsele Amazon și disponibilitatea lor sunt optimizate pentru clienți și, în același timp, sprijină partenerii de vânzări și echipele dedicate categoriilor de produse.

De asemenea, în 2023, Amazon se va muta în Palas Campus din Iași, unde întreaga echipă locală va fi consolidată.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Noul birou din Palas Campus va găzdui echipele Compliance Ops, Retail Business Support, Creative Ops & Production, Imaging Support, Customer Behavior Analytics, Information Security & Privacy, Compliance Tech, AWS Global IT și Content Creation Tools.

Amazon și divizia AWS activează deja în biroul din București, care găzduiește echipele Engineering Center, Technology Development, Speech și Language Solutions for Alexa, precum și Alexa Product Testing. Aici echipele sunt responsabile cu dezvoltarea soluțiilor tehnologice și optimizarea operațiunilor Amazon.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

"Noile birouri vin cu multe oportunități pentru profesioniștii din domeniile software și operațiuni, care vor avea șansa să inoveze și să îmbunătățească produsele și serviciile noastre ce sprijină clienții Amazon din întreaga lume", spune Octavian Tănase, General Manager, Amazon România.

Recrutarea pentru pozițiile din București și Iași este în derulare.

Amazon este prezent în România din anul 2005, când compania și-a deschis primul birou din România și a investit peste 100 milioane euro.

În 2018, Amazon a înființat la Iași o nouă firmă, Amazon Data Services, al cărei obiect de activitate este prelucrarea datelor și administrarea paginilor web. Gigantul american mai deține în România și Amazon Development Center SRL, al cărei sediu este tot în orașul Iași.

La începutul lunii mai 2018, Amazon a deschis oficial un centru în București și a anunțat atunci că vrea să angajeze 650 de persoane. Noul centru a fost inaugurat în Globalworth Campus, complex de birouri dezvoltat în zona Pipera din București de compania de investiții imobiliare Globalworth, fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.

În toamna anului trecut, Amazon a înființat la București o nouă firmă, a treia, care va desfășura "alte activități de servicii privind tehnologia informației (cod CAEN 6209) Cu sediul în platforma Pipera, împutenicitul Amazon Web Services EMEA SARL Luxemburg Sucursala București va fi Dominique Duval.

Amazon Development Center Romania, cu sediul în Iași, și-a mărit numărul de salariați cu 80% în cursul anului 2019, conform celor mai recente date, la aproape 2.000. Afacerile subsidiarei locale ale gigantului american Amazon au crescut anul trecut cu 34%, la 321,3 milioane de lei, în timp ce profitul net a scăzut cu 20%, la 14,3 milioane de lei. 

Datoriile au avansat de la 42,2 milioane de lei la finalul anului 2018, la 71,98 milioane de lei la 31 decembrie 2019.

Lansat în iulie 1995, Amazon este cel mai puternic retailer online și unul dintre cei mai mari investitori în cercetare și dezvoltare la nivel mondial.

În februarie, Jeff Bezos (57 de ani) a demisionat din funcția de CEO al gigantului american de comerț electronic Amazon, urmând să rămână președinte al Consiliului de Administrație.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
birouri
locuri de munca