Apple lansează un update de urgență pentru a repara o nouă problemă de securitate

Apple lansează un update de urgență pentru a repara o nouă problemă de securitate
scris 9 mar 2021

Apple a creat și lansat de urgență un nou patch de securitate, încurajându-i pe utilizatorii de iPhone, iPad și Mac să-l instaleze câte mai repede.

Două noi update-uri de securitate au fost lansate luni de Apple. iOS/iPadOS 14.4.1 și macOS 11.2.3 vin să repare o problemă suficient de gravă de securitate pentru a determina compania americană să le lanseze urgent.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Marcate ca importante în cadrul secțiunii de actualizare a sistemelor de operare, update-urile în cauză vin să rezolve o problemă de securitate descoperită în WebKit, motorul de randare care stă la baza browser-ului Safari.

Pe baza vulnerabilității, hackerii pot folosi un cod special din cadrul paginilor web pentru a executa comenzi pe dispozitivele care ajung să viziteze site-urile respective.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

Problema a fost descoperită de experții în securitate de la Google și Microsoft, companie se confruntă cu spargerea serverelor de email care folosesc soluția Exchange, problemă care a compromis deja securitatea a cel puțin 60.000 de firme și instituții de stat.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Apple, pe de altă parte, se pregătește să lanseze iOS 14.5, un update care va aduce mai multe noutăți semnificative, printre care deblocarea cu ajutorul Apple Watch, raportarea incidentelor din trafic în cadrul Apple Maps și o nouă notificare privind aplicațiile care urmăresc utilizatorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
update
securitate
iphone
ipad
mac