Amber depășește, în premieră, afaceri de 20 milioane dolari. “Expansiunea va continua, ne uităm la oportunități noi atât în România, cât și în Europa de Est, Asia și America de Sud pentru deschiderea de studiouri, fuziuni, achiziții.“

Amber depășește, în premieră, afaceri de 20 milioane dolari. “Expansiunea va continua, ne uităm la oportunități noi atât în România, cât și în Europa de Est, Asia și America de Sud pentru deschiderea de studiouri, fuziuni, achiziții.“
scris 22 mar 2021

Amber, compania dezvoltatoare de jocuri video cu capital 100% românesc, a depășit în 2020, pentru prima dată,pragul de 20 de milioane de dolari, realizând o cifră de afaceri de 20,8 milioane de dolari (85 milioane de lei). Suma reprezintă o creștere de 58% față de cifra obținută în 2019.

Creșterea susținută din ultimele 12-18 luni se datorează dezvoltării competențelor de producție integrală (“full game development”) cu specializări în multiple genuri de jocuri, integrării în Amber a două studiouri noi, Scorpius Games și KaraOkulta, respectiv deschiderii a trei noi birouri, la Botoșani, Guadalajara și Montreal.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

“Strategia de creștere a Amber din ultimii doi ani a avut ca obiective principale diversificarea serviciilor oferite și stabilirea prezenței în mai multe piețe. Ne-am dorit ca astfel să asigurăm sinergia operațională dorită de partenerii noștri, dar și o capacitate sporită de dezvoltare, pentru a putea livra servicii creative la cel mai înalt standard de calitate. Pentru a susține această creștere, Amber a investit în 2020 peste 1,5 milioane de dolari în dezvoltarea noilor studiouri, în atragerea de talente, în tehnologii interne noi și în produse originale”, a declarat Mihai Pohonțu, CEO Amber.

Deschiderea studioului din Guadalajara a adus Amber proiecte și clienți din piețe noi, capacitate de producție crescută, dar și posibilitatea de a stimula industria locală de game development. Dezvoltarea se reflectă și în numărul specialiștilor care lucrează în studioul din Guadalajara, în prezent fiind implicați în diferite proiecte peste 150 artiști, designeri, programatori și testeri.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

Studioul din Botoșani, deschis la finalul anului 2019, a creat oportunități pentru tinerii din oraș și din regiune. Dacă în primele 12 luni de activitate studioul urma să atragă 30 de specialiști, la finalul anului în studio lucrau deja peste 70 de oameni. Biroul își va diversifica serviciile și în zona de game design, începând ca din acest an să activeze o echipă dedicată acestei discipline, continuând totodată să exploreze și oportunitatea de a oferi servicii de artă pentru jocuri video. Pentru echipa din Botoșani, urmează mutarea într-un sediu mai mare corelat cu noul obiectiv pentru recrutarea de talent local în 2021: peste 150 de specialiști care să activeze în studioul din estul țării.

În Montreal, Amber continuă dezvoltarea unei noi linii de business pe zona de servicii de localizare si dezvoltare de produse, urmând să angajeze specialiști în toate disciplinele de dezvoltare.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

“Expansiunea Amber va continua în ritm susținut și în perioada următoare. Ne uităm la oportunități noi atât în România, cât și în regiuni precum Europa de Est, Asia și America de Sud, oportunități care pot include deschiderea de studiouri noi, fuziuni și achiziții“, a adăugat Mihai Pohonțu.

În cele șase birouri Amber situate la București, Botoșani, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara și Montreal lucrează în total peste 700 de specialiști. În funcție de proiectele dezvoltate în fiecare studio, Amber caută talent pentru poziții de Art Directors, 2D și 3D artists, PC / Console Game Producers, PC / Console Programmers, Game Economy Designers sau Game Testers.

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 700 de specialiști.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele.

Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara și Montreal.

viewscnt
Afla mai multe despre
amber
gaming
jocuri