YouTube lansează în Statele Unite un serviciu de videoclipuri scurte pentru a rivaliza cu TikTok

YouTube lansează în Statele Unite un serviciu de videoclipuri scurte pentru a rivaliza cu TikTok
scris 19 mar 2021

Compania YouTube, deținută de grupul Alphabet Inc, a lansat joi un serviciu de streaming dedicat videoclipurilor scurte pe platforma sa din Statele Unite, pentru a face astfel concurență serviciului rival TikTok într-o categorie care se bucură de o popularitate foarte mare, informează Reuters.

Noul serviciu, Shorts, permite utilizatorilor să înregistreze cu telefoanele lor mobile videoclipuri în format vertical, care pot fi "condimentate" cu mai multe efecte speciale și cu secvențe muzicale extrase dintr-o bibliotecă muzicală virtuală, scrie Agerpres.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

"Începând de azi și pe parcursul următoarelor săptămâni, vom extinde versiunea beta a serviciului nostru Shorts în Statele Unite", au declarat reprezentanții YouTube, joi. Ei au precizat că noul serviciu va include și o serie de funcții suplimentare, precum posibilitatea de a adăuga fișiere text în anumite momente ale videoclipurilor.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

YouTube a lansat deja noua funcție în India în septembrie 2020, după ce TikTok a fost interzis în această țară - una dintre cele mai mari piețe din lume. În prezent, videoclipurile în format scurt atrag peste 6,5 miliarde de vizualizări în fiecare zi la nivel global, au precizat reprezentanții YouTube.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
tiktok