Compania românească Amber deschide un nou studio de game development, în Guadalajara

Compania românească Amber deschide un nou studio de game development, în Guadalajara
scris 11 feb 2020

Compania românească de game development Amber anunță extinderea în Mexic, cu un nou studio, în Guadalajara.

Amber Mexic va furniza servicii de dezvoltare de jocuri video, cu un focus inițial pe testare (QA) și artă.

Este al cincilea studio pe care Amber îl deschide, cel mai recent fiind biroul din Botoșani, în octombrie anul trecut, care numără în prezent peste 30 de testeri și test leaders. Pentru finalul anului 2020, Amber estimează că va avea peste 500 de specialiști în cele 5 birouri din lume.

Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles și, acum, Guadalajara.

Google Chrome va bloca download-urile nesigure CITEȘTE ȘI Google Chrome va bloca download-urile nesigure

Amber Mexic va fi condus de Jorge Suarez, un veteran al industriei jocurilor video, cu o experiență de peste 16 ani, care va implementa strategia de dezvoltarea a noului studio. Procesul de recrutare a început deja, Amber Mexic dorind să atragă până la finalul acestui an 50 de testeri și artiști specializați în User Interface, animație 2D și 3D.

Guadalajara este al doilea oraș ca mărime din Mexic și cunoscut pentru comunitatea vibrantă de game developeri. Amber Mexic își va desfășura activitatea în Ciudad Creativa Digital, un hub tech creativ ce aduce laolaltă numeroase companii internaționale care aleg să investească în Guadalajura. Văzut ca un Silicon Valley al Mexicului, Guadalajara devine un hub important pentru dezvoltarea de produse media digitale.

Amber a fost înființată în 2013, în București. Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele.

viewscnt
Afla mai multe despre
amber
game development