Directorii generali ai Apple și Epic Games se află pe lista martorilor în procesul dintre cele două companii privind sistemul de plăți al App Store

Directorii generali ai Apple și Epic Games se află pe lista martorilor în procesul dintre cele două companii privind sistemul de plăți al App Store
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2021

Directorii generali ai Apple și Epic Games, Tim Cook și Tim Sweeney, au fost incluși pe lista posibililor martori într-un proces între producătorul de iPhone-uri și dezvoltatorul de jocuri video referitor la sistemul de plăți al App Store, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple și Epic Games, creatoarea popularului joc video Fortnite, se află într-un conflict jurudic de anul trecut, când Epic Games a încercat să evite plata unui comision de 30% prin lansarea unui sistem propriu de plată în cadrul aplicației. Tentativa a determinat Apple să excludă Fortnite din magazinul său, scrie News.ro.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Pe lângă directorul general Tim Cook, Apple i-a inclus pe listă pe directorul software Craig Federighi și pe vicepreședintele App Store Matt Fischer. Lista martorilor Apple a fost depusă la un tribunal districtual din California.

Epic Games i-a inclus pe listă pe fondatorul și directorul general Tim Sweeney, pe directorul pentru magazinul de jocuri Steve Allison și pe directorul de strategie pentru afaceri online Thomas Ko.

Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți CITEȘTE ȘI Prin eMAG Ads, antreprenorii își pot promova produsele la peste 500.000 de potențiali clienți

”Corul dezvoltatorilor care vorbesc împotriva Apple și practicile anticoncurențiale ale acesteia a devenit mai puternic”, a afirmat Epic Games într-un comunicat.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Apple nu a răspuns unei solicitări pentru comentarii din partea Reuters, dar a afirmat într-un comunicat transmis Bloomberg că ”are încredere că acest caz va dovedi că Epic și-a încălcat în mod voit contractul pentru a-și mări veniturile”.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
epic games
app store