Amendă de un milion de euro pentru Facebook, în Italia, în cazul Cambridge Analytica

Amendă de un milion de euro pentru Facebook, în Italia, în cazul Cambridge Analytica
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2019

Autoritatea italiană pentru protecția datelor personale a aplicat vineri o amendă de un milion de euro rețelei sociale Facebook pentru implicarea sa în scandalul Cambridge Analytica, potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Autoritatea pentru protecția datelor a aplicat Facebook o sancțiune de un milion de euro pentru acțiuni ilegale comise în dosarul ''Cambridge Analytica'', societatea care printr-o aplicație pentru teste psihologice a avut acces la datele a 87 de milioane de utilizatori și le-a folosit pentru a încerca să influențeze alegerile prezidențiale din 2016 din SUA", se menționează într-un comunicat oficial.

Jony Ive, designerul care a creat multe dintre produsele legendare Apple, părăsește compania CITEȘTE ȘI Jony Ive, designerul care a creat multe dintre produsele legendare Apple, părăsește compania

Cambridge Analytica s-a aflat în 2018 în centrul unui scandal care a afectat în mod grav reputația Facebook, scrie Agerpres.

Potrivit autorității italiene de supraveghere a datelor personale, 57 de italieni au descărcat aplicația care permite să se colecteze datele prietenilor lor pe Facebook, fără consimțământul acestora din urmă. În acest mod, un număr total de 214.077 de utilizatori italieni ai rețelei de socializare au fost în situația ca datele lor personale să fie accesate fără să-și fi dat acordul.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
cambridge analytica