Amenințare: Google News poate fi închis în Europa. Precedent în Spania

Amenințare: Google News poate fi închis în Europa. Precedent în Spania
scris 20 nov 2018

În vreme ce Uniunea Europeană nu a luat o decizie privind “taxa pe llink”, Google pune presiune lăsând să se înțeleagă că ar putea închide serviciul Google News pe întreg teritoriul comunitar.

Vicepreședintele Google, Richard Gingras, cel care răspunde de serviciul News, a declarat în cadrul unui interviu acordat pentru The Guardian că nu este exclusă închiderea Europa a Google News în cazul în care așa-numita taxă pe link va fi adoptată.

Acesta a spus că, deși nu este de dorit închiderea niciunui serviciu Google, compania americană este foarte îngrijorată în legătură cu propunerea actuală care prevede ca publicațiile să fie recompensate pentru fragmentele de text preluate.

Gingras a mai spus că Google așteaptă să vadă forma finală în care va fi adoptată această prevedere și abia atunci va lua o decizie cu privire la viitorul serviciului News în Europa.

Apple nu vede o problemă în a câștiga miliarde de dolari de la Google și a-l critica în același timp pentru încălcarea intimității CITEȘTE ȘI Apple nu vede o problemă în a câștiga miliarde de dolari de la Google și a-l critica în același timp pentru încălcarea intimității

Între timp, Google face lobby intens împotriva adoptări prevederii cunoscute ca articolul 11, cel care ar trebui să determine giganții din domeniul tehnologiei care preiau conținut de la publicațiile europene să plătească pentru acest lucru.

Google speră ca Uniunea Europeană să ia în calcul ceea ce s-a întâmplat în Spania și să renunțe la așa-numita taxă pe link.

După adoptarea unei legi similare, Google a închis complet serviciul News în Spania, iar publicațiile din această țară nu doar că nu au primit bani, dar s-au trezit și cu o scădere importantă a traficului - traficul generat de Google News.

Rămâne de văzut dacă, în final, Europa are mai mult de pierdut sau Google. Publicațiile europene ar putea pierde traficul furnizat de Google News, dar Google ar pierde aproximativ 500 de milioane de potențiali utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
news
uniunea auropeana
taxa pe link