Firefox va avertiza utilizatorii cu privire la site-urile sparte recent

Firefox va avertiza utilizatorii cu privire la site-urile sparte recent
scris 20 nov 2018

Mozilla a decis să implementezi în browser-ul Firefox o facilitate prin care utilizatorii vor fi anunțați în momentul în care vizitează sau se loghează pe un site care a căzut recent victimă hackerilor.

Când intră pe un site compromis, utilizatorului îi va fi afișată o notificare care îl va pune la curent pe scurt cu problema depistată. Popup-ul va conține două sau trei rânduri în care este explicat tipul și gravitatea problemei.

Notificarea îi va sugera utilizatorului să verifice dacă propriul cont a căzut victimă hackerilor. Un click îl va duce pe acesta pe site-ul Firefox Monitor, unde va găsi mai multe detalii.

Firefox Monitor este un instrument care servește aceluiași scop. Creat cu ajutorul bazei de informații oferite de “Have I Been Pwned”, acest site îi permite utilizatorului să verifice în ce alte incidente similare a mai fost implicată propria adresă de email.

Șeful UiPath, business de 3 miliarde de dolari: De obicei, eu eram în mulțime. Am avut bani cât să supraviețuim, drumul a fost plin de greșeli. Nu poți construi din București. Primul pas spre succes - un telefon din India. Sfaturi pentru antreprenori CITEȘTE ȘI Șeful UiPath, business de 3 miliarde de dolari: De obicei, eu eram în mulțime. Am avut bani cât să supraviețuim, drumul a fost plin de greșeli. Nu poți construi din București. Primul pas spre succes - un telefon din India. Sfaturi pentru antreprenori

Spre deosebire de Firefox Monitor, noua facilitate din Firefox va înștiința utilizatorul chiar de prima oară când vizitează un site compromis recent. În acest fel, toți utilizatorii browser-ului, chiar și cei care nu au aflat de Firefox Monitor, vor fi avertizați de acest gen de probleme.

Mozilla spune că va avea grijă ca avertizarea să nu deranjeze utilizatorii. Aceasta va fi afișată doar pentru incidentele petrecute în ultimul an.

În urma accesării neautorizate a serverelor care găzduiesc site-urile și serviciile web a căror utilizare presupune crearea unui cont, hackerii intră în posesia nu doar a datelor personale stocate pe server-ul vizat, ci și a suficiente mijloace pentru a sparge conturile pe alte site-uri pe care se folosește aceeași adresă de email.

Firefox va avertiza utilizatorii cu privire la site-urile sparte recent

viewscnt
Afla mai multe despre
mozilla
firefox
securitate