ANCOM a primit doar o ofertă a KPMG pentru consultanță la tariful de acces pe proprietatea publică, pe care a respins-o

ANCOM a primit doar o ofertă a KPMG pentru consultanță la tariful de acces pe proprietatea publică, pe care a respins-o
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 27 oct 2015

Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații (ANCOM) nu a primit nicio ofertă conformă cu cerințele licitației prin care vrea să cumpere servicii de consultanță la evaluarea și stabilirea tarifelor de acces al operatorilor telecom pe proprietatea publică, primind doar o ofertă, neconformă, din partea asocierii de firme KPMG Advisory-KPMG Romania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Licitația a fost, astfel, anulată, ANCOM urmând să decidă, eventual, reluarea procedurii.

“Anularea procedurii de licitație deschisă a avut loc (…) deoarece au fost depuse numai oferte neconforme”, se arată într-un anunț al autorității, publicat pe www.e-licitatie.ro.

Legea 154/2012 privind regimul infrastructurii rețelelor de comunicații impune plata unui tarif pentru acces pe o proprietate publică sau privată, pentru instalarea, întreținerea, înlocuirea ori mutarea rețelelor de comunicații.

Legea stabilește că nivelul tarifului nu trebuie să restrângă concurența între furnizorii de rețele publice de comunicații și nici să prejudicieze utilizatorii finali de servicii de comunicații, trebuind să fie justificat și proporțional, să acopere doar prejudiciile directe și certe cauzate prin lucrări și prin existența și funcționarea elementelor de infrastructură.

RCS&RDS vrea să intre pe piața distribuției de energie electrică, dar ANRE se opune CITEȘTE ȘI RCS&RDS vrea să intre pe piața distribuției de energie electrică, dar ANRE se opune

Potrivit ANCOM, peste 1.200 de consilii locale și județene, precum și societăți comerciale de interes local au transmis instituției documente privind condițiile în care este asigurat accesul pe proprietățile publice, iar din analiza acestora a fost constatat, în multe cazuri, o lipsă a motivării tarifelor de acces, dar și caracterul eterogen al cuantumului tarifelor și al modalității de tarifare.

De asemenea, autoritatea a primit solicitări de la unele autorități publice și de la diferiți furnizori de rețele de comunicații pentru detalierea modului de aplicare a legii.

În acest context, ANCOM a lansat procedura de achiziție a unor servicii de consultanță pentru detalierea principiilor care trebuie să stea la baza stabilirii tarifelor de acces pe  o proprietate publică.

Contractul, a cărui valoare este estimată la 551.800 lei cu TVA, este prevăzut să fie finanțat din fondurile ANCOM, pe o durată de 10 luni.

Principalii jucători pe piața telecomunicațiilor sunt Orange Romania, Vodafone Romania, Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote Romania), UPC Romania, RCS&RDS și Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom).

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
kpmg
ofeta
anulare