ANCOM anulează licitația pentru sistemul IT de inventariere a rețelelor telecom

ANCOM anulează licitația pentru sistemul IT de inventariere a rețelelor telecom
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 11 mai 2016

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a anulat, luni, o licitație pentru un sistem informatic destinat inventarierii la nivel național a rețelelor de comunicații, cele două oferte depuse fiind inacceptabile și/sau neconforme cu documentația procedurii de atribuire.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Procedura de atribuire a contractului de achiziție publică având ca obiect realizarea unui Sistem informatic de inventariere la nivel național a rețelelor publice de comunicații și a elementelor de infrastructură asociate acestora (SIIR) a fost anulată în temeiul articolului 209, aliniatul (1), litera a) din OUG 34/2006, întrucât au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme. Nu s-au primit contestații cu privire la anularea procedurii”, a transmis instituția la solicitarea Profit.ro.

Licitația va fi reluată în cel mai scurt timp, au mai spus reprezentanții instituției.

Ofertele au fost depuse în noiembrie 2015 de Intergraph Computer Services și asocierea formată din Greensoft și Centrul pentru Servicii de Radiocomunicații.

Contractul era estimat la 9 milioane de lei, fără TVA, pe o perioadă de 18 luni.

Legea 154/2012 impune ANCOM realizarea unui inventar al rețelelor publice de comunicații și al elementelor de infrastructură asociate acestora, care va conține inclusiv informații complete privind dezvoltarea și localizarea geografică a acestora.

În noiembrie 2014, ANCOM a anunțat că va realiza un inventar al rețelelor publice de comunicații, operatorii urmând să transmită, până la 1 ianuarie 2016, informații despre infrastructură existentă la 1 ianuarie 2015.

Peste 65.000 de numere de telefonie mobilă au fost portate în luna aprilie CITEȘTE ȘI Peste 65.000 de numere de telefonie mobilă au fost portate în luna aprilie

Autoritatea va putea întocmi astfel hărți care să redea stadiul acoperirii cu rețele publice de comunicații al localităților din România, precum și o situație a elementelor de infrastructură disponibile.

ANCOM va folosi viitorul sistem IT de inventariere pentru a identifica regiunile care necesită stimularea suplimentară a investițiilor în infrastructură, precum și pentru a asigura utilizarea partajată a elementelor de infrastructură.

Într-o primă fază, furnizorii de rețele publice de comunicații prin intermediul cărora sunt furnizate servicii de telefonie sau servicii de internet la puncte fixe cu un număr de conexiuni mai mare de 100.000, la nivel național, precum și furnizorii de rețele radio mobile celulare publice, vor transmite ANCOM informații GIS (Geographical Information System) cu privire la elementele rețelei proprii și la elementele de infrastructură asociate acestora instalate doar în municipiul București.

Pentru restul teritoriului național, acești furnizori vor avea obligația de a transmite ANCOM informații la un nivel de detaliu mai redus (non GIS), urmând ca ulterior toate informațiile transmise să fie informații GIS.

Furnizorii de de servicii de telefonie sau internet la puncte fixe care au sub 100.000 de conexiuni vor avea și ei obligația de a transmite către autoritate informații non-GIS la nivel național privind dezvoltarea și localizarea geografică a rețelelor publice de comunicații pe care le furnizează.

Prima raportare a acestor informații are ca termen 1 ianuarie 2016 pentru datele existente la 1 ianuarie 2015, urmând ca informațiile să fie actualizate ulterior până la 1 iulie a fiecărui an cu datele existente la data de 31 decembrie a anului anterior.

Transmiterea informațiilor se va realiza prin intermediul unei aplicații informatice puse la dispoziție de ANCOM, datele urmând a fi transmise în mod securizat, validate de o semnătură electronică certificată, se mai spune în comunicatul instituției din noiembrie 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
sistem it
retele
licitatie
anulare