Android 10 are cea mai mare rată de adopție dintre toate versiunile de Android

Android 10 are cea mai mare rată de adopție dintre toate versiunile de Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 iul 2020

Efortul Google din ultimii ani, de a grăbi implementarea celor mai recente versiuni de Android, pare să fi dat roade după ce cea mai recentă versiune a acestui sistem de operare a devenit și cea implementată cel mai rapid.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Din 2007, de când s-a dat startul noii epoci a smartphone-urilor, una din marile probleme ale ecosistemului dezvoltat de Google a fost fragmentarea - existența pe piață a prea multor versiuni ale aceluiași sistem de operare.

Fragmentarea, la rândul ei, vine din faptul că instalarea și răspândirea noilor versiuni de Android nu pot ține pasul cu ritmul anual de dezvoltare impus de Google. Gigantul american a luat însă mai multe măsuri în ultimii ani, menite să crească viteza cu care noile versiuni ajung la utilizatori.

Gradul de utilizare a aplicațiilor a crescut cu 40% în al doilea trimestru CITEȘTE ȘI Gradul de utilizare a aplicațiilor a crescut cu 40% în al doilea trimestru

Aceste măsuri par să fi început, în sfârșit, să dea roade. Google a anunțat că Android 10 a devenit versiunea cu cea mai mare rată de adopție, după ce, în primele 5 luni din momentul lansării, aceasta a ajuns pe 100 de milioane de dispozitive.

Rata de adopție a lui Android 10 este cu 28% mai mare decât cea a versiunii anterioare, Android Pie, care deținea recordul anterior.

Google a luat mai multe măsuri în ultimii ani, menite să crească rata de adopție, concentrându-se în special pe simplificarea procesului pe care producătorii de smartphone-uri trebuie să-l urmeze pentru actualizarea device-urilor.

Gigantul american nu spune și care este procentul de telefoane, din totalul dispozitivelor de pe piață, pe care rulează Android 10. Acesta este probabil foarte mic, cauză din care Google nu-l mai face public de mai mulți ani.

Apple, care controlează fiecare amănunt al propriului ecosistem, se bucură de o rată foarte mare de adopție pentru iOS 13, aflată undeva la peste 80%.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
google smartphone