Aplicația de dating Grindr riscă o amendă record în Norvegia pentru distribuirea ilegală de date

Aplicația de dating Grindr riscă o amendă record în Norvegia pentru distribuirea ilegală de date
scris 26 ian 2021

Aplicație de dating Grindr riscă o amendă record de 100 de milioane de coroane (9,6 milioane de euro) în Norvegia pentru distribuirea ilegală de date, a anunțat marți autoritatea norvegiană de protecție a datelor, Datatilsynet, potrivit AFP.

Grindr, care se prezintă drept "cea mai mare rețea mondială de dating pentru persoane gay, bi, trans și queer", este acuzată că a distribuit coordonatele GPS și elemente de profil ale utilizatorilor săi către diverși terți în scopuri de marketing, scrie Agerpres.

Angajații Google formează o alianță sindicală la nivel global CITEȘTE ȘI Angajații Google formează o alianță sindicală la nivel global

"Concluzia noastră preliminară este că Grindr a furnizat date personale ale utilizatorilor săi unui anumit număr de terți fără fundament legal", a afirmat directorul Datatilsynet, Bjorn Erik Thon, citat într-un comunicat.

Conform autorității norvegiene, această practică încalcă Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) introdus în Uniunea Europeană în mai 2018.

Prin urmare, instituția a decis să notifice Grindr în legătură cu riscul unei amenzi reprezentând 10% din cifra sa globală de afaceri, adică aproximativ 10 milioane de dolari, un nivel inedit în Norvegia.

viewscnt
Afla mai multe despre
grindr
gdpr