Aplicația Find My va localiza și dispozitivele altor producători decât Apple

Aplicația Find My va localiza și dispozitivele altor producători decât Apple
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 apr 2021

Aplicația Find My încetează să fie utilă exclusiv pentru localizarea dispozitivelor Apple, putând fi acum folosită și pentru găsirea altor produse conectate prin Bluetooth.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Apple a lansat un program de conectare a produselor terțe la rețeaua Find My, la care sunt legate în prezent toate dispozitivele companiei (dacă posesorii au optat pentru folosirea aplicației cu același nume) în scopul localizării iPhone-urilor, iPad-urilor și a celorlalte device-uri vândute de compania americană.

Device-urile ale căror producători aleg să adere la programul Find My vor putea fi localizate în cadrul aplicației cu același nume, la fel ca produsele Apple. De la căști, la biciclete electrice - toate produsele conectate prin Bluetooth la un iPhone, de exemplu, vor putea fi localizate cu ajutorul aplicației Find My.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Produsele înregimentate în program vor fi vândute cu eticheta "Works with Apple ‌Find My‌", pentru ca utilizatorul să știe că produsul cumpărat poate fi localizat, în cazul pierderii ori furtului, cu aplicația Find My.

În aplicația Find My, acestea vor putea fi accesate și localizate în tab-ul Items. În cazul pierderii sau furtului, utilizatorul le poate trece în Lost Mode, caz în care conexiunea Bluetooth a acestora va fi dezactivată, împiedicând conectarea la alte telefoane, tablete, laptopuri etc. De asemenea, dispozitivele puse în Lost Mode nu mai pot fi legate de alt cont Apple ID.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Când se va folosi funcția de localizare, produsele compatibile vor emite un sunet. Fiecărui produs îi poate fi asociat un număr de telefon, astfel că, un alt utilizator al produselor Apple (conectat și el la rețeaua Find My) va ști cum să contacteze posesorul unui produs pe care l-a găsit.

Printre primele companii care au aderat deja la program se numără Belkin, Chipolo și VanMoof, însă Apple spune că alții producători vor adera cât de curând.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Localizarea dispozitivelor terțe cu Find My este posibilă pe versiunile de iOS / iPad OS mai noi de 14.3 și pe macOS Big Sur 11.1 sau mai nou.

viewscnt
Afla mai multe despre
find my
apple
iphone
ipad