App Store a generat până acum venituri de 120 de miliarde de dolari pentru dezvoltatori

App Store a generat până acum venituri de 120 de miliarde de dolari pentru dezvoltatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 ian 2019

În 10 ani de când există, magazinul de aplicații și jocuri al celor de la Apple a adus venituri totale de 120 de miliarde de dolari pentru developeri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cifra nu este rezultatul unei cercetări de piață venite din partea unei companii terțe, ci este dată chiar de către Apple cu ocazia conferinței Entrepreneur Camp care se desfășoară zilele acestea în Cupertino.

Din 2008 până în prezent, suma totală a veniturilor directe înregistrate de toți dezvoltatorii de jocuri și aplicații pentru dispozitivele mobile Apple este de 120 de miliarde de dolari.

Veniturile directe nu includ alte surse de venituri pe care producătorii le pot avea, precum reclamele vândute pe propriu site ori diverse parteneriate în afara App Store.

De asemenea, cifra nu include cota de 30% pe care Apple o oprește din fiecare joc, fiecare aplicație, fiecare abonament sau orice altă micro tranzacție. Cu cei 30% opriți de Apple veniturile totale generate de magazinul de aplicații ar fi de 156 de miliarde de dolari, dintre care 36 de miliarde au intrat în conturile Apple.

Apple pregătește un serviciu de subscripții pentru jocuri CITEȘTE ȘI Apple pregătește un serviciu de subscripții pentru jocuri

Veniturile generate de App Store se bucură în continuare de un ritm alert de creștere, fiind net superioare celor generate de principalul concurent, Google Play Store, magazinul de aplicații și jocuri pentru Android.

Doar în ultimele 12 luni, dezvoltatorii de jocuri și aplicații pentru iOS au câștigat în total 30 de miliarde de dolari.

Apple are nevoie să le reamintească dezvoltatorilor câți bani se pot câștiga prin intermediul App Store, în condițiile în care din ce în ce mai mulți dintre aceștia se declară nemulțumiți de procentul mare pe care Apple și-l oprește.

App Store a fost lansat în iulie 2008 și a introdus oficial dezvoltarea și distribuția de aplicații și jocuri terțe pe propria platformă mobilă prin lansarea celei de-a doua versiuni de iOS.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
app store
aplicatii
jocuri