Apple a atras circa 1 miliard de dolari printr-o emisiune de obligațiuni în Taiwan

Apple a atras circa 1 miliard de dolari printr-o emisiune de obligațiuni în Taiwan
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 iun 2016

Apple a vândut pe piața din Taiwan obligațiuni cu scadența pe 30 de ani, la un randament de 4,15%, potrivit unor surse apropiate situației. Compania intenționa să atragă circa 1-1,2 miliarde de dolari prin această emisiune, dar suma exacta nu este deocamdată cunoscută, informează Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Randamentul este sub cel oferit de companii ca Anheuser Busch InBev și Intel, care au vîndut recent titluri în Taiwan, o piață cu o lichiditate ridicată.

Banii ar urma să fie folosiți pentru plata dividendelor și răscumpărarea de acțiuni, în contextul în care Apple a anunțat că intenționează să returneze acționarilor 250 de miliarde de dolari, în numerar, până la sfârșitul lunii martie 2017.

În acest an, pe piața din Taiwan au fost emise obligațiuni în valoare de 16 miliarde de dolari, mai mult de jumătate din emisiunile de 29 de miliarde de dolari americani care au avut loc în 2015.

Apple deține, în afara Statelor Unite, rezerve în numerar de peste 200 miliarde de dolari, potrivit ultimelor rapoarte financiare.

Totuși, gigantul american emite adesea obligașiuni și preferă să împrumute miliarde de dolari decât să apeleze la sumele deținute în alte state. În total, Apple a împrumutat circa 51 de miliarde de dolari începând cu jumătatea anului 2013.

Mark Zuckerberg a căzut victimă hackerilor. Ce parolă folosea CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg a căzut victimă hackerilor. Ce parolă folosea

Apple a fost acuzată de multe ori că încearcă să evite plata taxelor datorate, prin diferite mijloace. Astfel, Apple ar putea fi nevoită să plătească retroactiv taxe de cel puțin 8 miliarde de dolari, după ce Comisia Europeană a început o anchetă referitoare la politica fiscală a companiei.

Autoritățile europene acuză compania că folosește subsidiarele din Irlanda pentru a evita plata taxelor aferente veniturilor obținute în afara Statelor Unite. În Irlanda, Apple beneficiază de anumite facilități fiscale, care reduc semnificativ sumele datorate. Investigațiile în acest caz au început anul trecut, iar concluziile ar putea fi stabilite în martie. Compania a anunțat deja că va contesta orice decizie nefavorabilă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
dividende
obligatiuni
taiwan
imprumut
bonduri